Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тома Биков: След думите на Асен Василев, че изборите трябва да се проведат с техен министър, ние им нямаме доверие!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:48 / 05.04.2024Коментари (0)849
© БНТ
Не виждам много наши хора в служебния кабинет "Главчев". Бихме влезли в управлението с политически лица, тогава когато българските граждани ни дадат тази възможност. В случая става въпрос за една нова конституционна процедура. Виждам в този състав балансиране между хора с различни идеи. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в БНТ.

"Г-н Главчев е свързан с нас, години наред той беше депутат, но бе избран за председател на Сметната палата. Той е много добър одитор, освен че е бил депутат. Той ще се води от Конституцията и спазването на законите. Експертът е човек с административни познания, а той е именно такъв", посочи Биков.

"Вътрешният министър е предложение на Кирил Петков. Цяло лято те ни казваха, че в това правителство ГЕРБ е имала само един министър. В другият вариант, те са лъгали. Видяхме, че да оставиш първата политическа сила само да подкрепя, без да участва в управлението и да носи отговорност, се оказа неуспешен експеримент. Ние сме доста внимателни по отношение на колегите от "Продължаваме промяната", след думите на Асен Василев, че изборите трябва да се проведат с техен министър, ние им нямаме доверие. Видяхме, че този министър в процеса на работа явно не е изпълнявал партийните поръчения на г-н Петков – самият той го признава. Натискал е министъра да назначи зам.-председател на оперативния щаб от ПП по време на изборите, питал е кои да бъдат директорите на регионалните структури на МВР", изброи Тома Биков.

"Според мен ситуацията с главния секретар е свързана с разследването в Митниците. Главният секретар призна, че е разследван, това е и мотивацията му да подаде оставка. Ако той е разследван, а да стои на поста си, е доста странно", смята депутатът от ГЕРБ.

"Като човек, който не е запознат с разследването аз съм против да се издават присъди по телевизията. Ние сме били жертви на телевизионно правосъдие и незаконни арести. Такива акции, свързани с контрабандата се случват обикновено по сигнали на чужди служби, затова мисля, че колегите бъркат като застават зад тези хора. Може да се окаже, че има сериозни доказателства. Има арестувани ръководители на Митниците, издирва се човек, известен като контрабандист, главният секретар изглежда е разследван – те не са политически лица, но колегите застават зад тях, дори се опитват да разпъват чадър. Това ме навежда на мисълта, че са силно политически ангажирани. Нека да изчакаме и да видим дали има основание или не", призова Биков.

Още в началото им казахме: "Можем да ви подкрепяме, но не значи, че ви се подчиняваме", изтъкна той.

Още по темата: общо новини по темата: 404
30.04.2024 »
30.04.2024 »
30.04.2024 »
30.04.2024 »
30.04.2024 »
30.04.2024 »
предишна страница [ 1/68 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Борба за влияние в Близкия Изток
Закупуване на самолети F-16
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: