Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съветник на президента: Когато неадекватни политици като госпожата се захванат с реформа в службите, нищо добро не ни очаква
Автор: Петя Кузева 11:29 / 15.04.2024Коментари (0)840
© Facebook
Съветникът на президента Димитър Стоянов критикува остро депутата от групата на ПП-ДБ и зам.-председател на ДСБ Кристина Петкова.

"Когато неадекватни политици като госпожата се захванат с реформа в службите, нищо добро не ни очаква. Не може да искаш да правиш реформа в ДАНС и да не познаваш Закона за ДАНС, а Кристина Петкова не го познава", написа Стоянов.

Димитър Стоянов, който заема поста министър на отбраната в двете служебни правителства на Румен Радев, през юни 2023 година беше назначен за секретар по сигурност и отбрана на президента.

Повод за коментара му в социалната мрежа "Фейсбук" беше споделен на страницата на "Демократична България" пост на народния представител Кристина Петкова по темата реформа в службите, който и президентският съветник прикачи в публикацията си.

"Фокус" публикува позицията на Димитър Стоянов без редакторска намеса, както и тази на Кристина Петкова, предизвикала реакцията на съветника на Радев. 

"Когато неадекватни политици като госпожата се захванат с реформа в службите, нищо добро не ни очаква. Не може да искаш да правиш реформа в ДАНС и да не познаваш Закона за ДАНС, а Кристина Петкова не го познава. Самото изказване, че е "освободен заместник-председателя на ДАНС - г-н Петров, защото е представител на ПП-ДБ" дава ясен сигнал за неадекватността и неподготвеността на Кристина Петкова. В Закона за ДАНС е записано в чл. 3. (1) т.6, че Държавна агенция "Национална сигурност" изпълнява своята дейност въз основа и на принципа на  политически неутралитет. Как си мисли Петкова, че този принцип се спазва след като зам. председателят на ДАНС е представител на ПП+ДБ в службата? Да напомня на "реформаторката" в службите, че ДАНС е национална агенция, а не партийна структура. Толкова си могат, толкова им е капацитета", коментира Стоянов. 

Часове по-рано депутатът от ПП-ДБ Кристина Петкова написа:

"Вчера видях, че са сменили двама от тримата заместник-външни министри. Освободиха и заместник-председателя на ДАНС - г-н Петров, защото е представител на ПП-ДБ, нямаше аргументи за неговото освобождаване. Вижте как върви "чистката" - махат се само неудобните хора. Реформата в ДАНС е нужна, но тя започва от освобождаването на председателя на агенцията Пламен Тончев.

Чухте ли президентът да коментира скандала с Турски поток? А чухте ли г-н Борисов да коментира скандала с Боташ? Не чух нито единия, нито другия. Служебното правителство е кукла на конци, които се дърпат от Борисов, Пеевски и Радев.

За тях (ГЕРБ-СДС) беше толкова притеснителен фактът, че поискахме и настояхме да има реформа в службите за сигурност, че счупиха всичко и заради това отиваме на поредните предсрочни парламентарни избори. Ние ще продължаваме да имаме тези приоритети, които имахме и преди.

Хората трябва да разберат, че няма как ние с 63 души да управляваме самостоятелно. Ако хората излязат и гласуват за нас и ни дадат това мнозинство в НС – ще управляваме. България трябва да излезе от тази криза, в която се намира. Топ приоритет за представителите на ДСБ и в следващия парламент ще бъде реформата в службите, колкото и това да не се харесва на някои хора, на които им е време да си ходят".

Още по темата: общо новини по темата: 1069
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
27.04.2024 »
27.04.2024 »
предишна страница [ 1/179 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: