Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕлагоевград
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
—ълзи и разстроена жена в пловдивски ресторант, заведението със сво€ верси€
јвтор: ≈кип Blagoevgrad24.bg 12:38 / 24.05.2018 оментари (19)892
© Google
„итателка на Plovdiv24.bg се свърза с нас, за да сподели огорчението си. ≈то за какво по-точно каза т€: "«дравейте! —танах свидетел на страданието на мо€ близка, ко€то плака, докато ми разказваше как е била унижена в едно заведение. Ќ€ма как да се успоко€ тази вечер и искам да разкажа какво ми споделиха.

ћо€та близка е инвалид, трудно подвижна и използва бастунче. Ќе излиза често. Ќа хубави€ църковен празник —в. —в.  онстантин и ≈лена била поканена на об€д да празнува с при€телки в заведение. ƒобро настроение и при€тна компани€ в иначе празното заведение, сервитьорката ги обслужвала вежливо. ѕри молба за столче, на което да постави болни€ си крак да не виси, а да е леко нависоко, момичето любезно помогнало и настанило жената и всичко било наред... до момента, в който управителката/шефката на заведението подвикнала на възрастната жена да не си вири краката, че било грозно и неуместно, че тр€бвала да ги завива...

Ќа това е отговорено, че н€ма нищо неприлично и краката не са разголени, а са обути, и то с дълги дънки, че € обиждат по този начин и наран€ват достойнството й. —ледват още реплики, които аз н€ма как да опиша подробно, но се стига до там, че толкова много разстройват жената, разплакват € и при€телките й се чуд€т, как да € успоко€т. ќт об€д до вечерта е толкова афектирана, оплака ми се, изл€ си мъката пред мен и мо€та майка, за да не притесн€ва децата си.

’ора, които ц€л живот страдат от проблемите, съпътстващи инвалида и н€кой си да те унижава така пред хората.... къде е човещината в ти€ времена, бизнесът на тази госпожа толкова ли е важен, че да дискриминира... —м€там, че човек тр€бва да си търси правата, това не тр€бва да остава така. ≈, аз за себе си вече знам, че н€ма да съм клиент на това заведение. –есторантът е "ћаестро" на ул. "¬асил Ћевски".

–епортер на сайта се свърза със собственичката на заведението, ко€то представи по-различна верси€, като също не скри емоциите си. ≈то и нейните думи:

ƒавам си сметка, че хората в неравностойно положение имат много фина психика, но аз се опитах да бъда към не€ максимално коректна. ∆ената наистина се разстрои, но вашата читателка доста грубо е представила нещата.  огато клиентките влизаха, ги посрещнах с усмивка и ги насочих къде да седнат. ¬ъпросната жена дори ми припомни, че е идвала и преди и е сподел€ла, че е оставала много доволна от това, че в много малко ресторанти има тоалетна за хора в неравностойно положение. ≈дна жена дойде на помоли за стол, че кракът на при€телката й е отмал€л.

—лед време изл€зох навън да пи€ кафе и вид€х един крак, чието стъпало бе без чорап. ћинавайки покрай т€х, се обърнах към не€ с думите "√оспожо, ако може да ви помол€, друг път, като идвате, си носете едно шалче, за да е покрито стъпалото". ¬ този момент вид€х, че т€ много се разстрои и съжалих защо съм го казала. ƒа, н€маше хора, но всеки момент н€кой може да влезе.  азах й че състо€нието й не е порок. ѕри€телките й опитаха да ме защит€т, а после сервитьорката ми каза, че жената дори им се е обидила, че не са застанали на нейна страна в тази ситуаци€".

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
»«Ћя«ќ’ ƒј ѕ»я  ј‘≈Ќ÷≈ » ¬»ƒя’ ≈ƒ»Ќ  –ј  Ѕ≈« „ќ–јѕ ...изл€зох да пи€ кафенце и вид€х един крак, чието стъпало бе без чорап. ћинавайки (...), се обърнах: "√оспожо, ако може да помол€, когато решите пак да ни посетите, носете си шалче, да е покрито стъпалото". ¬ този момент вид€х, че онази силно се разстрои и съжалих защо съм й го казала.(...) ѕри€телките й опитаха да ме защит€т, а после сервитьорката ми каза, че онази с нейни€ крак дори им се е обидила, че не застанали на нейна страна в тази ситуаци€". MY COMMENT: - Ѕоже!  олко мъка има на този св€т, Ѕоже! ѕредлагам обществено порицание пред кметството за обадилата се, незабавно да закри€т заведението, обилно да посип€т хлорна вар против уроки. » попът да прикади наоколо срещу бесове!
+1
 
 
“очно този ресторант не заслужава подобна анти-реклама. Ќе съм очевидец на случката, за това не искам да коментирам, но веднъж точно в ћаестро- то, на съседна маса нахраниха без пари възрастен човек , €вно с ограничени възможности! Ќе разбрах дали персонала или заведението пое разходите, но със сигурност не му взеха пари. ≈стествено, никога не е късно да станеш за резил, но все пак...
+2
 
 
"Ќелицепри€тно"???"ѕарадира"??? ∆ената е ЅќЋЌј!! рЯ§¶рЯ§Ј ≈еее, ти€ ¬»ѕ-заведени€ станаха само за 'убавци и' убавци. “и да видиш рЯШВ «начи като се по€ви н€ко€ със силиконов възпален хемуроид вместо устни, по - "лицепри€тно" ли ти е? ƒали болните си имат достатъчно грижи, че да си кипр€т за изтънчени€ вкус на знайни и незнайни естети?
-1
 
 
 огато е нелицепри€тно тр€бва ли да се парадира с дефекта ?
-2
 
 
’айде не преувеличавайте толкова много. „ак се е убидила. ’айде да имаме малко култура.
+1
 
 
— огромно разочарование всеки ден чета и виждам все по - грозно отшение към инвалиди, майки с колички, кърмещи и т. н. Ѕай √аньо става все по - брутален и много му пречат различните, слабите, болните, но за съжаление простоти€та, ко€то се шири му е баш таман на мирогледа. ∆алка картинка рЯШ•
+3
 
 
Ќа това заведение големи€т проблем му е шефката,иначе изключително любезен и лъчезарен персонал.Ќа госпожата не и пречи да си пръска цвет€та ,докато хората се хран€т.но и пречи жената инвалид.
«а кого е детската площадка в ÷ар —имеоновата градина? «а деца или възрастни? ќнова,което вид€х на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 24.05.2018 г.
0
 
 
∆иве€ в този квартал , но никога не съм посещавала ресторанта. ¬еднъж само вл€зох в бързата кухн€ ,ко€то е към това заведение и ¬и увер€вам ,че повече крака ми н€ма да стъпи там.ќбслужвайки клиент пред мен , едно капаче от кутиите за храната падна на зем€та пред мен. Ќаведох се и го подадох на дамата зад щанда да го изхвърли, че не вид€х кошче наоколо. “€ го взима и го остав€ на щанда. Ќейната колежка след това го взима и го остав€ отново върху купчината капаци.  огато и казах ,че е било на зем€та ,а т€ го връща обратно ,там където не тр€бва- само ми отговори ,че не знаела ,но не си и направи труда да го изхвърли от там.  азах,че това все пак са кутии за храна! Ќикаква реакци€ отново. —игурно ,защото ще обедне€т с 2ст. ! ќт там обслужването се състоеше да ми дадат една торбичка и наред€т кутиите с храната по щанда , започващи да обслужвате клиента след мен ,докато се чуд€ кутиите ли да прибирам в торбичката ,парите ли да си извад€ от портмонето или да чакам рестото....“ова за мен не е обслужване. «а вас не зам. ј изводите са на ¬ас читатели
0
 
 
ƒо всички читатели на тази новина: ќт около година съм редовен посетител на рес. ћаестро. Ѕих казала за мен, че не съм никак лесен клиент: капризна и критична. ¬ъпреки това цели€т персонал винаги се е отзовавал с уважение към моите претенции. ј относно управител€ - интелигентен човек и бих подкрепила нейно мнение!
 оментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
√ригор ƒимитров на турнири през 2019 г.
ћестни избори 2019
ѕирин във ¬тора лига, сезон 2019/2020
Ќационален отбор по футбол
“ежка катастрофа с 5 жертви по път€ —офи€-¬арна
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕлагоевград и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕлагоевградчани във facebook
RSS за новините
©2009 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Blagoevgrad24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Blagoevgrad24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: