Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съдът във Варна наложи най-тежката мярка на убиеца от с. Черноок
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:06 / 10.11.2022Коментари (0)259
©
Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение -"задържане под стража“ на 25-годишния Адем И., привлечен като обвиняем за убийството на стринка си в провадийското село Черноок.

Престъплението е извършено след полунощ на 8 ноември тази година. Според обвинението, младият мъж нахлул в дома на своята стринка. Започнал да демонтира охранителните камери и бил забелязан от 50-годишната жена. Тя излязла да провери какво се случва навън. Била намушкана с нож няколко пъти и по-късно починала.

Престъплението е извършено, с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин. Наказанието предвидено за него е от 15 до 20 години "лишаване от свобода“, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Прокуратурата поиска най- тежката мярка за неотклонение, като изтъкна пред съда, че след убийството, обвиняемият е избягал и се е опитал да прикрие престъплението, като изхвърлил в необитаем имот свалените видеокамери и други лични вещи, съобщават от съда.

Защитата на Адем И. пледира за мярка "домашен арест“, като посочи, че обвиняемият е направил самопризнания, посочил е мястото, където е изхвърлил вещи от престъплението, имал постоянен адрес и бил с чисто съдебно минало. Освен това, единствено той се грижел за двама свой възрастни и болни роднини.

Варненският окръжен съд прие, че по делото са събрани достатъчно гласни, писмени и веществени доказателства, от които да се направи обосновано подозрение за съпричастност на Адем И. към авторството на престъплението.

При направения обиск на дома му са намерени още вещи, свързани с убийството. Освен това, частичен очевидец на случилото се е свидетелствал, че преди да издъхне, жертвата няколко пъти е споменала името на обвиняемия. Въпреки чистото му съдебно минало и направените самопризнания, за съда е реална опасността той да извърши престъпление или да се укрие.

Преценката на състава се подкрепя от факта, че са заличени следи от убийството, което е извършено с нож спрямо роднина, през нощта, по мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост . Допълнително основание за укриване би могло да бъде и предвиденото наказание от минимум 15 години затвор.

Отделно в малкото населено място предстои разпит на още свидетели и при мярка различна от "задържане под стража“ е възможно у тях да се зароди обоснован страх.

Поради споделените съображения, Варненският окръжен съд определи, че единствената подходяща мярка за неотклонение към момента спрямо Адем И. е най-тежката - "задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: