Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съдбата на бебенцето от Варна трогна българите, за часове събраха 115 000 лв.
Автор: Пламена Николова 11:10 / 30.05.2019Коментари (3)662
©
Съдбата на малкото бебче Калина, което се нуждае от 500 000 лв., за да живее, трогна не само варненци, но и всички българи, които се втурнаха да помагат, научи Varna24.bg.

От вчера, след публикации в медиите, сред които и във Varna24,bg, хиляди хора споделят апелът за помощ на младите родители и масово хората започнаха да даряват средства, за да помогнат на прекрасното детенце да се спаси от коварното заболяване. 

Новината за набраните до момента средства сподели Мария Петрова в групата "Варненски мамчета". Ето какво написа тя:

"Искам да изкажа възхищението си от хората в България! Само за броени часове, от вчера следобед до тази сутрин, през helpkarma са събрани над 115 000 лева. Държавници може да нямаме, но имаме най-ценното - ЧОВЕЦИ! 

Бебе Калина ще порасне! Късмет, мъниче!"

На предстоящия концерт за децата на загиналите и пострадали служители от системата на МВР, който ще се проведе на 15 юни във Варна, също ще бъдат поставени дарителски кутии за набирането на средства за малкото бебче, съобщиха организаторите за Varna24.bg

Ето и това, което споделиха младите родители на Калина, Яна и Явор от Варна, които се борят за живота на малката си дъщеричка :

Здравейте, Добри Хора!

Не бихме искали да се запознаваме така, но сериозността на ситуацията ни го изисква. Ние се казваме Яна и Явор от град Варна и бихме искали да споделим нашата история с вас:

На 22 март се роди нашата първа прекрасна дъщеричка Калина. През първия месец от живота й всичко беше добре, тя се развиваше нормално, изглеждаше здрава и домът ни беше изпълнен с радост и трепет. Като родители за първи път ние нямахме търпение да прекарваме време тримата, да се забавляваме и да изучаваме света заедно - да се разхождаме, да катерим планини, да плуваме в морето... Но за съжаление тези наши мечти останаха на заден план.

Сега нашата единствена мечта е да спасим живота на детенцето ни!

Като всички бебета малката Калина разви жълтеница още през първите дни след раждането си. Никой обаче не подозираше, че това е признак за по-сериозен проблем.

На 28 април 2019, на Великден преди още да сме отбелязали празника, Калина получи вътрешен кръвоизлив и спешно ни приеха в болница “Света Марина" във Варна. Кръвта й не се съсирваше в резултат на липсата на витамин К, стойностите на билирубин бяха твърде високи. Тези симптоми показваха, че нейният черен дроб и жлъчка не функционират правилно. Но причините за това можеше да са много...

Последваха множество изследвания: кръвни тестове, ехографии, скенери, ядрено-магнитен резонанс. От болница “Света Марина" във Варна излязохме с пет предполагаеми тежки диагнози: Остра и подостра чернодробна недостатъчност; Неонатална холестаза; Кървене от ГИТ; Анемия; Дупликационна дуоденална киста; ДД Киста на холедоха; ДД Билиарна атрезия. 

Изпратиха ни в София в болница “Пирогов" с надеждата за оперативно лечение, което специалистите след много изследвания отново, прецениха, че не могат да извършат на място. Вероятната диагноза за тях беше: Атрезия (липса или запушване) на жлъчните пътища и бебе Калина беше насочена за активно наблюдение от детски гастроентеролог в "Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев" в София с оглед последваща чернодробна трансплантация.

И отново надежда: Операция Kasai в Хамбург, Германия, която обаче не направиха поради напредналата фиброза (III-IV степен) на черния дроб и невъзможност дробът да бъде спасен. От Хамбург се върнахме с диагноза: Цироза на черния дроб (Фиброза (III-IV степен) в резултат на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища).

Единствената алтернатива и надежда за живот за бебе Калина остава чернодробната трансплантация в чужбина, за която има много малко време. Операцията трябва да се направи до края на ЮЛИ, а сумата, която трябва да се заплати е 500 000 лв. Надяваме се с ВАША ПОМОЩ ДА УСПЕЕМ и да съберем необходимите средства в срок!

Въпреки сивия живот по многото болници, ежедневните изследвания, процедури, болка и системи, Калина е изпълнена с желание за живот и не се предава! Всеки ден тя ни дарява с безброй слънчеви усмивки, изучава ни със светлия си поглед, гука и ни говори по своя си начин и няма търпение да порасне.

Помогнете да спасим тази малка и чиста душа! 

Помогнете да дарим бъдеще на бебе Калина!

Левова банкова сметка в Обединена Българска Банка (ОББ):

BG78UBBS80021083667140

BIC: UBBSBGSF

Бенефициент: Калина Яворова Сидерова

PayPal на майката: yana.obreshkova@gmail.com

С огромна надежда в сърцата,

Яна и Явор

Facebook страница: https://www.facebook.com/BadeshteZaKalina/






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.05.2019 г.
0
 
 
като слагат още от раждането ваксина за хепатит-така е,те усложняват жьлтеницата на децата с цел да я преборят и добият имунитет,но уви-някои деца не могат да се справят с тая ваксина, БОГ да помага на Калина да се оправи.
Aнонимен
на 30.05.2019 г.
0
 
 
къде е държавата. депутатите взеха 6 милиона повече субсидии вместо да ги дарят на нуждаещи деца.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: