Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Събев: Концесионерът на летище "София" ще ускори инвестициите през 2022 година
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:50 / 23.12.2021Коментари (0)368
©
Концесионерът на летище София ще ускори инвестициите през 2022 г. За това днес се договориха министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев и изпълнителният директор на "Соф Кънект“ г-н Хесус Кабайеро. Министърът настоя за препланиране на инвестиционна програма и изтеглянето на част от финансовите ангажименти, заложени в концесионния договор, за по-ранен етап.

Целта е летище София да предлага по-високо ниво на обслужване от летище Мюнхен. Министърът обясни, че е впечатлен от организацията на германското летище и нулевото ниво на напрежение сред пътникопотока там. Той увери Кабайеро, че държавата има намерение да изпълнява всичките си задължения по договора за концесия и очаква от концесионера да направи всички заложените инвестиции, както и да предложи на пътниците високо качество и ниво на обслужване. "Нямам предубеждения, нито подозрения. Държа на добрите професионални взаимоотношения, но ще защитавам обществения интерес докрай“, обясни министърът.

Министър Събев настоя търговската зона на летището да бъде в най-скоро време обновена и преструктурирана, съгласно световните стандарти. "Искаме пътниците да получават "преживяване“, когато пристигат и напускат страната ни, а не просто добро обслужване. Твърде дълго на българското общество му бе обещавана качествена услуга, търпението е изчерпано. Очакваме от Вас резултати“. От своя страна, Хесус Кабайеро го информира, че планират инвестиция от 4 млн. евро през 2022 г. конкретно за търговските площи. Екипът на министерството пое ангажимент за съдействие за постигането на общите цели, като обеща работната група да се събира толкова често, колкото е нужно, за да имаме безопасно, високо ефективно и представително летище. Председател на групата ще бъде ресорният заместник-министър г-н Владимир Върбанов.

Основен наш приоритет е ефективна транспортна система, която задължително включва най-голямото летище в страната. Лично ще следя за спазването на инвестиционната програма и където мога ще Ви съдействам. За нас е важно количеството заеми, взети от Вас да отговаря на средствата инвестирани в летището. Доброто ни отношение ще бъде измервано по обективен показател – колкото повече инвестиции направите и повишите качеството на услугите, толкова по-добро отношение ще имаме към Вас.

От своя страна Хесус Кабайеро благодари на министър Събев за партньорското отношение и го увери, че ще работи за превръщането на летище София в регионален център. Директорът обясни, че работи по откриването на 100 нови дестинации, включително презокеански и че вече има разработен агресивен маркетингов план.

Хесус Кабайеро информира министъра и екипа му, че вече е стартирана процедура за избор на световна почистваща компания, която обслужва летище Мюнхен и още 11 летища по света. Кабайеро обясни, че компанията разполага с най-съвременни технологии за почистване, включително роботи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: