Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Строят 22 паркинга за тирове на най-натоварените пътища
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:13 / 26.06.2012Коментари (2)367
© Impact Press Group
22 държавни терена, разположени по протежение на най-натоварените пътища у нас, са предвидени за изграждане на професионални паркинги след анализ от дирекция "Транспортна политика". Площите ще бъдат дадени на инвеститорите на концесия за срок от 10 години. Собственици на компании за тежкотоварни превози ще инвестират в изграждането на професионални паркинги на базата на публично-частно партньорство. Това съобщи транспортният министър Ивайло Московски.

От Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) и Съюзът на обединенията в автомобилния транспорт (СОАТ) вече са подали документи, с които са заявили интерес да участват в предстоящите процедури. На този етап спирането на големите камиони от движение в определени часове, не само на празници, а също и преди началото и по време на почивните дни, както и отбиването им от пътя, когато е много горещо, дава много добри резултати за безопасността на пътя, каза министър Московски. Протестът от страна на транспортните фирми е, че обособените места за почивка и престой са много малко и повечето превозвачи са принудени просто да отбиват встрани от пътя и да изчакват ограничителния период.

Инициативата за изграждането на професионалните паркинги трябва да е на асоциациите на превозвачите, това е в техен пряк интерес, каза Ивайло Московски. Инвеститорите ще получат максималния срок за концесия от 10 г.

Даваме гратисен срок от поне година и половина, през който да бъдат изградени съоръженията. Забраните няма да паднат през този период, но вече сме готови с план как да се облекчи престоят на превозвачите. От сдруженията обясниха, че добре изградените паркинги осигуряват денонощна охрана, осветление, места за прехрана и отдих, тоалетни, душове, както и постоянна противопожарна защита. Според европейските регламенти е задължително отделянето на превозните средства, които возят опасни товари - леснозапалими, химически и други препарати, от другите камиони. От инвеститорите се очаква да изградят и ускорителните ленти, от които тировете да се включват в движението.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 26.06.2012 г.
0
 
 
Тъкмо ,удобно место за Магистралките ,ще има хляб и за тях !!
0
 
 
В нормалните Европейски страни има на всеки по главен път такива спирки от много години а при нас тепърва ще започват да се изграждат...Но дано да станат факт по скоро!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: