Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Страхил Делийски: Впечатлен съм от това, което се случи в Пазарджик на местните избори
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:39 / 07.11.2023Коментари (0)599
© Фокус
Кампанията за местните избори беше затворена между ГЕРБ и “Продължаваме промяната", въпреки че “Продължаваме промяната" нямат кой знае какво присъствие в малки общини, говорим за по-големите градове. Това каза Страхил Делийски, политолог, в аудиокаста на Радио "Фокус" "Това е България". 

Случаят "Пазарджик"

"Не се вижда  формулирана сериозна политическа алтернатива на управляващата коалиция, това е със сигурност.", заяви Страхил Делийски. "Аз съм впечатлен от това, което се случи в Пазарджик, между другото и детронацията на един кмет, който изкара доста години, който забележете беше кмет с когото ГЕРБ се асоциираха, но той беше кмет от една партия, която на практика не съществува като национална партия. Това са тези парадокси на тежката ни болест на българската демокрация, как е възможно това? Как е възможно да имаме и на тези избори избран на първи тур, кандидат-кмет на не малък общински град, който е представител от партия, която няма никакво национално представителство. Как става това? Къде са другите партии? Ето ви един  пробив в Пазарджик, за което трябва да бъдат поздравени гражданите. Това за мен, поне на първо четене е някакъв пробив на демократичната съпротива. Поне е ясно, че зад новия кмет стои някаква голяма национална партия, ако не друго. Във Варна също се получи някакъв пробив. Ето, виждаме два пробива, които се дължат на доброто представяне на ПП-ДБ и това не може да се отрече. От друга страна, имаме пък Пловдив отново, където очевидна е непопулярността на управлението на ГЕРБ, очевидно беше, че огромното мнозинство в Пловдив искаше нещо да се промени. Там пък виждаме неспособността на ПП-ДБ да мобилизира тази потребност от промяна", заяви още политологът. 

Предизвестената битка за София 

"Имаше някакво негласно разбиране, че е решен балотажа между г-н Терзиев и г-н Хекимян. Така всичко си вървеше по мед и масло, горе-долу беше ясно какво ще се случи и в един момент, още един малък демократически проблясък. Излиза един кандидат, който печели гласове много над подкрепата от партии и коалиции за себе си, очевидно голяма периферия от хора, които просто казаха - какво от това, че сте се разбрали? Дайте да видим, ако не действаме както сте се разбрали, може да стане нещо различно. И това в София обърка сметките и се получи това, което видяхме в неделя. До последно не се знаеше кой ще е победител в София. Ето ви друг елемент на това, че демокрацията е на смъртен одър е, но още диша. Защото забележете, въпреки всичко, някак си в София до последно не стана ясно. Хайде г-н Хекимян беше ясно, там в последния момент г-н Борисов каза, тук имаме един кандидат, това е стил, той така обича, това е приемливо, не че е приемливо от гледна точка на демокрацията, но бихме го приели, това е част от навика. Но при кандидатурата на г-н Терзиев, ние така и не разбрахме как се стигна до неговото издигане за кмет", коментира Страхил Делийски. 

Цоня СЪБЧЕВА

Още по темата: общо новини по темата: 690
10.05.2024 »
08.05.2024 »
05.04.2024 »
02.04.2024 »
15.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/115 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: