Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стою Стоев, ПП: Господин Борисов е българският Мадуро
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:23 / 21.11.2022Коментари (0)227
©
Господин Борисов е българският Мадуро, който като не харесва резултата от избора връща хартиените бюлетини. Това каза в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ Стою Стоев, депутат от "Продължаваме промяната“ и член на правната комисия в Парламента. Стоев направи това сравнение, след като обясни ситуацията, която се е породила във Венесуела по време на избори и как президентът Николас Мадуро маха всички машини за гласуване, тъй като резултатът не му е харесал.

Стою Стоев коментира още, че връщането на хартиените бюлетини е притеснително и със сигурност е проблем за ПП "Продължаваме промяната“, защото обществото ни е на етап, когато ниската избирателна активност и контролиран и купен вот имат значение. Самите секционни комисии са били улеснени при гласуването с машини и е нямала технически грешки. А сега машините се превръщат в един принтер. Те няма да записват никакви данни от гласуването и няма да дават протокол, а това е предпоставка за грешки.

Гаранциите за машините ги дават всички обществени организации, които успяха да се произнесат, каза още Стоев. Специалистите обясниха каква е цялата защита на машините, добави той.

Притеснително е още и това, че българските граждани в чужбина ще бъдат ограничени с гласуването, с новите промени, смятат от ПП. Ще трябва да се съберат поне 100 заявления, за да се състави секция по места, а не 40, както беше досега.  

Фактът, че трите партии – ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС бързат да върнат хартиените бюлетини говори едно - че те бързат за нови парламентарни избори и се притесняват, че трябва по-скоро да се приемат правилата, каза още Стоев.  

"И последната вратичка ще се затвори, когато в този вид се гласува този закон в пленарната зала“, добави Стою Стоев по отношение на силно поляризираните отношения между тяхната партия и БСП сега.

За ГЕРБ-СДС Стоев каза: "Нито ще ги подкрепим, нито очакваме подкрепа от тях за втория мандат. Невъзможно е да се състави правителство с ГЕРБ. Очаквам, че може би тези три формации ще се скрият под шапката на трети мандат и ще се определят в една коалиция“, каза още депутатът.

Ева БРАНИМИРОВА






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: