Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Столична община съвместно с Viber стартират програма срещу домашното насилие
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:57 / 12.11.2021Коментари (0)266
© ЕПА/БГНЕС
Чат бот във Viber за борба срещу домашното насилие в България е разработен по проект финансиран по програмата на Столична община "Социлни иновации“. Приложението е дело на Фондация “Бъдеще перфектно" и може да се намери под името “Силна".

Програмата "Социални иновации" е създадена по идея на кмета на София и цели подкрепа на иновативни проекти в социалната сфера. Тази година по нея са подкрепени 19 проекта, един от които е "Силна".

Абонатите на чат бота могат да се осведомят за своите права в случай, че пострадат от насилие, какви са конкретните стъпки за подаване на молба за защита и къде да потърсят спешна медицинска помощ на територията на Столична община.

“Силна" предоставя бърз достъп и контакти до денонощните телефонни линии и центрове в България за всички нуждаещи се от незабавна закрила.

Чат ботът  може да бъде открит на адрес: https://chats.viber.com/silna или като се потърси “Силна" в търсачката на Viber за Android, iOS или десктоп.

“Силна" предоставя и образователни материали за цикъла и формите на насилие, каква отговорност носи извършителя и какви действия би предприела полицията, след като бъде подаден сигнал за домашно насилие.

Проблемът с домашното насилие е особено изострен по време на пандемията от COVID-19. Сигналите за домашно насилие са достигнали до 80 на ден в първите два месеца след въвеждането на противоепидемичните мерки на 13 март 2020 г., по данни на Българския център за нестопанско право, посочват от Фондация “Бъдеще перфектно".

“Далеч не всички случаи на домашно насилие се докладват на органите на реда или това се случва едва когато има опасност за здравето и живота на пострадалите. Затова целим да помогнем на повече жени да защитят себе си преди да им се наложи да звънят на телефон 112. “Силна" образова жените за техните права и им вдъхва кураж, че могат да променят живота си към по-добро. Някои от тях се притесняват да разговарят със свои близки или да потърсят помощ по телефона. Тъй като ботът “Силна" е наличен денонощно във Viber, той представлява един дискретен канал за информация и комуникация", посочва Андриан Георгиев, учредител на фондация “Бъдеще перфектно".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: