Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стойка Кръстева се включи в инициативата "Надежда за шампиони" в 54 СУ "Свети Иван Рилски"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:43 / 04.05.2022Коментари (0)568
Кметът на София и олимпийската шампионка по бокс посетиха 54 СУ " Свети Иван Рилски“, за да се включат в заключителното събитие на инициативата "Надежда за шампиони“. Йорданка Фандъкова поздрави олимпийската шампионка Стойка Кръстева, която е лице на кампанията и кмета на район "Надежда“ Димитър Димов и неговия екип за реализираната  инициатива в подкрепа на спорта и здравето на децата.

"Впечатляващи са вашите резултати. Проектът "Надежда за шампиони“  дава възможност практически да се запознаете с големите шампиони и условията за спорт в района", каза кметът Фандъкова  на учениците.

"Стойка Кръстева и нейният треньор не само станаха шампиони, но и създават бъдещи шампиони", допълни столичният кмет и им благодари за  отзивчивостта, отделено време и социална отговорност, какно и, че влагат душа и сърце в идеята да накарат повече деца да влязат в спортните зали.

"Спортът е здраве и дисциплина. Той ни учи да бъдем човечни, да бъдем отбор, и ви кара да бъдете по-добри ученици. Спортът е и най-сигурната превенция срещу лоши навици и зависимости“, каза още кметът Фандъкова.

Столичната община постоянно инвестира в развитието на спортните обекти в района и в спортни събития.

"Имате условия да спортувате както в училището, така и в района, имате добри учители и треньори, примерът на нашите спортисти и остава да изберете своя любим спорт и да тренирате“, посочи още столичният кмет.

"За мен е чест да съм тук, защото виждам, че нашият труд, които сме положили аз и моят екип има резултати", каза олимпийската шампионка Стойка Кръстева на учениците. 

"Вземането на един медал сам по себе си не означа нищо, но когато вземането на този медал запали толкова много деца и родители да се върнат в спортните зали виждаме смисъла, каза олимпийската шампионка. Спортът ни прави по – здрави и ни учи на ред добродетели, които ни карат да бъдем преди всичко добри хора, да си помагат и да се подкрепят“, посочи още  Стойка Кръстева.  

Инициативата се проведе на новоизградената площадка по безопасност на движението в училището. Деца и треньори от спортния клуб демонстрираха своите умения, а учениците имаха възможност да се запознаят с бокса, включвайки се в тренировката.

В рамките на кампанията  Стойка Кръстева, треньорите от боксов клуб Локомотив (Сф) и деца от школата посетиха всичките 9  училища и 12 детски градини в район "Надежда“, за да популяризират спорта и  здравословния  начин на живот и като алтернатива на зависимостите. През последните няколко години спортуващите деца в Обединените спортни клубове " Локомотив“ са нараснали пет пъти .    

Кампанията "Надежда за шампиони“ се реализира в периода 15 септември 2021 г. – 15 май 2022 г и е част  от календара на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в район "Надежда".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: