Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стефан Янев: Не е ясно какво искаме да дискутираме – правила, критерии или избор на председател
Автор: ИА Фокус 16:35 / 20.10.2022Коментари (0)217
©
Решението, което от вчера не можем да вземе за това кой да ръководи парламента, е показателно, че консенсусът или съгласието в тази зала се получава трудно. Това каза Стефан Янев от парламентарната трибуна, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

"Вчера при откриването на 48-ото НС всяка парламентарна група направи своята реч. В тази реч представлявайки коалиция "Български възход", аз казах, че ние сме тук, за да търсим решения в интерес на българските граждани", заяви той. 

"Моето наблюдение от председателските съвети е следното: първо, получи се наченките на смислен диалог или просто диалог. След това, и добрият тон от тази трибуна също беше коментиран. Да кажем, че това беше първото малко съгласие, че от тази трибуна трябва да говорим с добър тон и конструктивно. В същото време този конструктивизъм, като че липсва в тези предложения, които чуваме в момента. Не е ясно какво искаме да дискутираме – правила, критерии или избор на председател? Защото вече няколко пъти беше казано, че в продължение на тези 30 часа не можем да намерим ключът към тази врата. Направихме няколко опита в процедура по гласуване без резултат. Колко още да продължаваме в този дух?, попита Янев. 

Говорихме на тези председателски съвети да не се фокусираме върху процедурата, уточни той. "Имаме ли прагматично решение? Дайте да обсъдим и да гласуваме кандидатурата на господин Рашидов. Нека се обединим около една кандидатура, да дебатираме плюсовете и минусите и да гласуваме. В противен случай излиза, че малко намалихме тона, но продължаваме същия разговор от вчера. Този разговор до момента не е продуктивен. Ако не го променим, има ли шанс да излезем с решение днес?, отново зададе въпрос той. 

"Трябва да си призная, че като нова парламентарна група и хора с не много опит, имаше колеги от групата, които казаха – по-добре да не участваме в това, в дебатите за критерии за правила и да не гласуваме, докато не е ясно, че има съгласие. Аз тогава настоях все пак да се опитаме да намерим добрия тон, да се опитаме да участваме в усилията за диалог, за търсене на съгласие. Но към този момент по-скоро вече се присъединявам към мнението на моите колеги и смятам, че участието на БВ в последващи дебати за критерии и правила е безпредметно. Ако има консенсус, ние сме готови да участваме в това. Но решение, което означава работещ парламент, който ще се опита да състави мнозинство, което да се опита да излъчи правителство", каза още Стефан Янев.

Още по темата: общо новини по темата: 731
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
49-ото Народно събрание
Санирането на сградите
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: