Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стефан Димитров: Депутат не е да си чергар, сглобката ми се струва водевилна история
Автор: Петя Кузева 22:56 / 17.07.2023Коментари (0)266
© Орлин Огнянов/ НДК
“Хората се обезвериха и започнаха да не вярват на политиците, защото има политици, които искат да се пенсионират като депутати", убеден е композиторът Стефан Димитров. 

За него избираемата позицията на народен представител носи съвсем друг смисъл, обясни той в интревю за "Фокус": “Изборната работа е да си депутат известно време, да направиш това, което си обещал, а не да си 30 години депутат, при всички режими, при всички възможни правителства, да бъдеш такъв номад, чергар, да ходиш от една партия в друга, само и само да останеш и да седнеш там на депутатския стол и да взимаш голямата заплата. Аз не мога да повярвам, че тия хора мислят наистина за хората, за бъдещето, да са честни спрямо това, което вършат", категоричен е композиторът на "Нека да е лято“, "Дано“, "Всичко ми е наред“, "По първи петли“, "Сбогом, моя любов“, "И замириса на море", "Събота късен следобед", "Там" и още редица български вечни песни.

Стефан Димитров критикува остро парламентарното номадство: “Аз мисля, че идеята и целта на повечето от тях – съжалявам, че го казвам, но повечето от тях си мислят: "А, хайде сега да бъда пак в парламента“. Както е казал, но не помня кой – депутат, депутат, сладък занаят. Ами занаят е, ама трябва да има някаква вътрешна честност спрямо това, което вършиш. Наистина, ако мислиш, че помагаш – стой, ама така да се местиш от партия в партия, само и само на цената на всичко да си вътре в парламента, според мен не е красиво, не е", казва творецът.

За него политиката не трябва да е битка между отборите на "Левски" и ЦСКА: “Да речем "Левски“ и ЦСКА – това са отбори, които са противници, но в спорта това е абсолютно нормално. Един път ще бие "Левски“, един път ще биете ЦСКА, но въпросът е, че тук става въпрос за много по-сериозни неща и България наистина стъпи на една права, на която би трябвало да следваме този коловоз. И не виждам защо трябва да се отклоняваме, да се чудим къде да намерим истината. Истината е тази, в която сме в момента сега. Едно време, по време на управлението на СДС и в самото начало ние си мислехме, че така за два-три месеца всичко ще се оправи и всичко ще бъде както трябва. Е, не стана за два-три месеца, не стана и доста дълго време продължаваше този преход и като че ли още не е свършил. Но все пак искам да кажа, че стъпихме по някакъв начин на истината, на истинския път и не бива в момента да се лашкаме нагоре-надолу и да не знаем къде отиваме", направи съпоставка авторът на химна на ПФК Левски “Само Левски".

Относно ротационнното правителство той заяви: “Просто ми е много трудно да си представя тази сглобка, защото едните арестуваха Бойко Борисов, после се целуваха, после се прегръщаха, отваряха шампанско като го арестуваха. Изобщо, някаква такава една - де да знам, малко водевилна история. Всичките срещу този, после всичките изчегъртваха друг, после пак се целуваха. Не знам, вижда ми се някаква безсмислица", обобщи Стефан Димитров.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
Лято 2024
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: