Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Станаха ясни интересни подробности за живота на един от най-обсъжданите медици у нас
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:04 / 08.11.2020Коментари (410)858
Доц. Атанас Мангъров, който в последните месеци скандализира медицинското съсловие и обществеността с тезите си по отношение на коронавируса, е обграден от доктори и в личния си живот. Доцентът е потомък на прочута фамилия, а 98-годишната му майка Елена, която той сподели, че посещава ежедневно, без да носи маска, е била в продължение на 35 години началник на детското отделение в болницата в Стара Загора, след като завършила медицина в Загреб по време на войната.

Баща му пък бил зъболекар и именно заради него Мангъров, който на младини щял да става физик, избрал медицината. Той пък повлиял и на своите деца. Неизвестен за широката аудитория факт е, че скандалният доцент е баща на общо четири деца – трима синове и една дъщеря. Първородният му син Слави е единственият, който не припознал лекарската професия като своя.

Той завършил икономика в "Сити Юнивърсити“ в Сиатъл, щата Вашингтон в Америка, а сега е собственик на фирма в сферата на строителните материали. Живее охолно и ходи по почивки с жена си и сина им в скъпите комплекси у нас, като "Трейшън Клифс“ край Каварна, където нощувките започват от 400 лева на вечер. През зимата пък обича да кара ски в баровския курорт Куршевел във Френските Алпи.

Другите двама синове на Мангъров обаче са лекари. Роденият през 1988 г. Христо завършва средното си образование в столичната 9-а Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин“, а после учи медицина в Медицинския университет в София. Дипломира се през 2015 г., а година по-късно печели конкурс и е избран за редовен специализант в Клиниката по дерматология, венерология и дерматологична хирургия към Медицинския институт на Министерството на вътрешните работи (МВР-София). Макар да е млад, е съавтор на над 16 научни публикации в международни научни списания и е асистирал в над 300 операции.

Брат му Илия, с когото са близнаци, пък е наследил едната от двете специалности на своя баща – педиатрията. Той работи в отделението по неонатология в СБАЛДБ "Проф. д-р Иван Митев", София, и също често взема участие в научни конференции.

Единствената девойка сред наследниците на Мангъров пък понастоящем е магистър-фармацевт. Елена е завършила фармация в Медицинския университет в Пловдив, а справка с биографията ѝ показва, че преди това е учила същата специалност в столицата на съседна Македония – Скопие. Фармацията обаче не е първият ѝ избор след завършването на средно в Първа английска гимназия в София. Елена е учила и бизнес администрация и икономика в суперскъпия частен Американски колеж в Благоевград, където годишната такса за обучение е 12 хиляди долара. За съпругата си доц. Мангъров не е обелвал и дума пред медиите.

Освен със семейни сбирки и разговори с децата , свободното си време инфекционистът прекарва в плуване и в стрелба. Поне два пъти седмично правел по 2 км в басейна, а за удоволствие ходел и на стрелкови клубове, след като се отказал от лова и убиването на животни, нищо  че все още притежавал билет.

Още по темата: общо новини по темата: 11866
29.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Успех на новата позиция! Трябват и професионалисти, а не парашутисти!
0
 
 
Прекрасен ЧОВЕК ! Много по напред е от Професори и Генерали ! Надгражда постигнатото ! Да е жив и здрав !
0
 
 
Поклон пред това семейство. От такива доктори да се учиш не от глупаците които ни лъжат всеки ден по телевизията че ще има чували с много мъртви
0
 
 
Да е жив и здрав доктора,децата му също.
0
 
 
Мъчно ми е за ШТабът. Нищо не казвате за техните семейства, за децата им. А може би са безродници!
0
 
 
Ам че те съ гордолу на идин акъл ве От съ пенят толку ората низнъм
0
 
 
Дали няма да бъде провелен /не е невъзможно/ и по този начин да го дискредитират.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Грипна епидемия обхвана страната
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: