Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Станаха ясни датите за отложените ученически олимпиади
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:34 / 06.04.2021Коментари (0)615
© iStock
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев утвърди датите за провеждане на ученическите олимпиади и състезания, които през март и април бяха отложени поради въведените противоепидемични мерки в страната. Това съобщиха от пресцентъра на МОН.

Националният кръг на олимпиадата "Знам и мога" ще се проведе на 15 май. По български език и литература ще бъде на 6 юни, по английски и испански език на 5 юни, а по немски език на 9 май.

Олимпиадата по математика за седмокласниците и осмокласниците ще e на 15 май, а за учениците от 9-и до 12-и клас на 15 и 16 май.

Националният кръг по информационни технологии и по гражданско образование ще се състои на 8 май. По лингвистика е насрочен за 12 май, по философия за 5 юни, по история и цивилизации за 12 юни, по география и икономика за 13 юни. Теоретичният кръг по физика ще бъде на 9 май, а експерименталният на 5 юни. Олимпиадите по астрономия и по биология и здравно образование ще бъдат на 6 юни, а по техническо чертане на 13 май.

Учениците от 5-и до 12-и клас ще могат да се явят на състезанието "Европейско кенгуру" на 29 май. Пролетните математически състезания за 4-и клас ще бъдат на 8 май, а за учениците от 7-и до 12-и клас на 9 май. Състезанията по информатика ще са на 7 и 8 май, а по компютърни мрежи на 12 юни.

Тестовите задачи на олимпиадата по химия и опазване на околната среда за учениците от гимназиален етап са предвидени за 8 май. Областният кръг на националния конкурс "Бог е любов", както и общинският кръг на националното състезание по безопасност на движението по пътищата ще се проведат до 8 май. Областният кръг на състезанието за безопасност на движението по пътищата е насрочено за 15 май.

Националният кръг на ученическите олимпиади и състезания ще се провежда на територията на съответния регион (област). Изключение правят състезанията от Националния спортен календар на МОН, от Националния календар за изяви по интереси, националните състезания по професии и по безопасност на движението по пътищата, които ще се организират в определен център предвид по-малкия брой участници и спецификата на състезанията.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: