Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Срамно и унизително! Българин прати донос в ЮНЕСКО и ООН срещу Бокова!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:30 / 29.07.2016Коментари (0)1607
©
Бившият депутат Евгений Михайлов разпрати писмо срещу българския кандидат за поста генерален секретар на ООН Ирина Бокова до всички посланици на страните членки на Съвета за сигурност на ООН и до всички посланици в ЮНЕСКО.

В писмото се казва, че комунистическото минало на Бокова е смущаващ факт и се прилагат всички негативни публикации спрямо нея през последната година у нас.

Режисьорът Михайлов си позволява да говори от името на българите, обяснявайки че кандидатурата на Бокова била "изненадваща и разделила собствената й страна! 

"Народната подкрепа на практика не съществува", твърди още той.

Режисьорът Михайлов обяснява на посланиците на 58 държави, които два пъти избраха с болшинство Ирина Бокова за генерален директор на ЮНЕСКО, че у нея има "липса на почтеност и че е управлява ЮНЕСКО "лошо и разсипнически"!

58-годишният политик е режисьор на известниия филм "Сезонът на канарчетата", но истинската му популярност идва с т.нар. "танкова касета", в резултат на което Петър Младенов подаде оставка.

"24 часа" разполага с текста на писмото, но няма да го публикува, защото приема текста за обиден, непочтен и унизителен за българите.

На 8 юни 2016 г. известни французи се събраха в посолството ни в Париж, за да дадат публична подкрепа за Ирина Бокова.

На българска територия с открита и подкрепа дойдоха световни интелектуалци като Жан-Мишел Жар, Клаудия Кардинале, Катрин Лалюмиер, бивш зам.-председател на Европейския парламент, Едит Кресон, бивш премиер на Франция.

В България я подкрепят хора като Соломон Паси, Вежди Рашидов, Стефан Данаилов, Стефан Воденичаров, Андрей Райчев, всички български творчески съюзи.

Писмото на Михайлов е възмутително, защото се появява в решителен момент от надпреварата за поста Генерален секретар на ООН - гласуването във Съвета за сигурност. 

Това е най-важният момент и досега Ирина Бокова се представя повече от добре. В такъв момент нациите се обединяват. При нас дяволът си почива, защото ние сами се топим във врелия казан на ада.

Когато Бокова стана първа сред жените кандидати за ООН и влезе в тройката на отличниците за поста, имаше хора и медии, които веднага възкликнаха - представи се зле! Направиха го с необяснимо удоволствие!

А Бокова всъщност води, защото е първа сред дамите, а негласният консенсус вероятно този път ще избере жена от Източна Европа за шеф.

Ето какво казват някои известни българи за написаното от Евгени Михайлов:

Проф. Божидар Димитров, директор на НИМ: Децата не отговарят за родителите си

Аз като историк ще припомня старото римско правило, че децата не отговарят за делата на родителите си. Явно г-н Михайлов го е забравил.

Не знам какви са неговите родители, но ако правилно си спомням, той е възпитаник на Московския киноинститут.

Георги Първанов, АБВ: Това е долна завист

Ирина Бокова спечели поста в ЮНЕСКО в жестока конкуренция и с внушителна подкрепа. За два мандата тя има безспорен авторитет и никой не се сети да коментира миналото ѝ. Подобна позиция, каквато имат няколко души в България, е израз на най-долна завист. Гнусно е. Няма друга нация, която може да си направи такова нещо.

Проф. Христо Пимпирев: Да подкрепим Бокова!

Подкрепям Ирина Бокова, тъй като тя е единствената българка в момента на толкова висок международен пост - при това избрана, а не назначена, от над 190 страни. Така че тя има много голям аванс в състезанието за генерален секретар на ООН, който не бива да се изпуска.

Трябва да подкрепим българката Бокова! Стига сме изпадали в черна завист! Стига доноси срещу една достойна българка, постигнала толкова много!

Вежди Рашидов, министър на културата: Да се научим да се обединяваме

Хубаво е да се научим да се обединяваме, когато става въпрос за национални приоритети. Когато няма друга кандидатура и когато касае България, българите трябва да се научим - в името на тези 8 букви да се събираме на едно място и да защитаваме българския интерес.

Жалко, че докато светът се глобализира, ние отново търсим пътища за разделение. Етносите и цветовете нямат никакво значение, когато става въпрос за авторитета на българската държавност.

Д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет на София по въпросите на културата, образованието и спорта: Има защо да сме благодарни на Бокова

"За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата", е писал Иречек през 1881 г.

А всички има защо да сме благодарни на Ирина Бокова и на ЮНЕСКО за това, което се случи на София и на България - столицата ни стана град на киното, и то в конкуренция с Лос Анджелис. Приети бяха знакови традиции и обичаи в нематералното културно наследство - примерите са много.

Проф. Огнян Герджиков, НДСВ: Разочарован и потресен съм

Потресен съм. Ако това не е някакъв як компромат срещу самия Евгени Михайлов, мога да кажа, че съм изключително неприятно изненадан, потресен и разочарован от този човек.

Той ми се струваше принципен и демократ. Но не мога да си представя какъв човек би действал по подобен начин срещу българска кандидатура, която има наистина шансове да представи добре страната ни. Обичам България и не мога да позволя човек като Бокова, която има шанс да заеме изключително висока световна позиция, да бъде омаскарен.

Източник: в. "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: