Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Спаси София": Столицата няма да е вече личен банкомат на ГЕРБ, очакваме ПП и ДБ да ни подкрепят
Автор: Йоланда Пелова 11:35 / 09.11.2022Коментари (0)266
© Фокус
"Влизаме в Общината. Столицата повече няма да е личен банкомат на ГЕРБ. "Да България" и "Продължаваме Промяната" са ни естествените партньори". Това стана ясно от  думите на Елена Иванова, политолог и Йордан Караджов, архитект, от инициативния комитет на новата партия "Спаси София" в предаването "Добро утро, България" на Радио "Фокус". 

"Крайно време е да направим тази крачка напред ("Спаси София" да прерасне от движение в партия, б.р). Тъй като според българското законодателство в избори не може да се участва от листи, които са непартийни, затова се заявихме като активен участник в изборите, който има капацитет да прави големите промени в София", каза Елена Иванова.

"Свидетели сме на 17 години, в които  ГЕРБ превърна София в личен банкомат, период, в който има ремонт на ремонта и в който неможенето и безхаберието се превърна в норма.  След 13  години в борба за различни каузи в София това е поредната еволюционна крачка, която правим.", допълни Йордан Караджов.

"Спаси София" привлече много ангажирани граждани, профилът е изключително широк - чийто профил е широк - инженери, лекари, адвокати, стана ясно от думите на Караджов.

"Ние имаме нужда от широк спектър от специалисти. Важно е да разберем, че ни чака много работа в София. Ние сме амбицирани догодина да влезем в общината и да реализираме нашия план за София, но няма да участваме в парламентарни избори", категорична е Елена Иванова.

"Внасяли сме доклади и  предложения в столичния общински съвет с ясни мерки, които ще доведат до реформа в различни институции. Търговските дружества в момента са черни каси, харчат се непрозрачно парите на София. Искаме хората да знаят, че всички ресурси се използват в техен интерес - в един модерен, зелен град, който е достойна европейска столица, с инвестиции в кварталите, където хората живеят и прекарват по-голяма част от времето си",  допълни Иванова.

"Край на ремонтите на ремонта. Едно от първите неща е тоталната забрана и прекратяване на поръчки на инженеринг. Общината трябва да задава качество,  да задава изисквания и тогава да дава поръчки. След изборите ще внесем 10 доклада и промени в 5-те ключови наредби", каза Караджов.

Една от ключовите наредби е тази за градската среда, която въвежда стандартите как да изглеждат тротоари например, друга е наредбата за градския транспорт, стана ясно то думите му.

"Очакваме да ни подкрепят активните граждани. София има голям потенциал и ние сме пример за това. Верни сме на себе си и на гражданската енергия. Ще покажем на хората, че София може да постигне политическа зрялост", каза още Иванова.

"Има две партии, които са естествени наши партньори - ДБ и ПП. Не сме водили още разговори, но вярваме, че с тях можем на направим антистатуквов фронт. Вярваме, че в София няма да бъде разцепен вотът, целта е "Спаси София" да мобилизира колебаещите се и  тези, които  не гласуват", допълни още тя.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: