Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Социолог: Важно е да има правителство, защото трябва да се взимат важни решения
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:11 / 15.04.2021Коментари (0)502
©
"Предложено от Слави Трифонов правителство практически ще получи подкрепата на всички. Въпросът е дали ще предложи такова правителство", заяви социологът Юлий Павлов в студиото на "България сутрин".

Той изтъкна, че всички партии на протеста достатъчно ясно са заявили, че няма да правят коалиции с ГЕРБ, БСП и ДПС. 

"България нееднократно е била управлявана от правителства от малцинствата. С ГЕРБ се е случвало много често, сега най-вероятно ще се случи с "Има такъв народ". С 92-ма депутати не може да съставиш правителство", каза още Павлов.  

Журналистът Валентин Кардамски смята, че решението на Борисов да не се кандидатира за премиерския пост и да се откаже от депутатското място е хитър ход от негова страна. Може да каже: Аз се дръпнах, направих крачка назад. А вие?, отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

"Очевидно само Слави Трифонов ще може да направи правителство, защото ГЕРБ и БСП са нежелани за коалиционен партньор. Борисов ясно трябва да си даде сметка, че Даниел Митов не може да реши основния проблем - в България има огромно напрежение заради неравенството и липсата на справедливост", заяви Кардамски. 

"Най-важното в момента е планът за развитие на България. 60 млрд. трябва да влязат в страната. На 30 април пада мандалото в Брюксел. Готови ли сме с този план? Томислав Дончев трябва да каже какво е състоянието на този план. Тези 60 млрд. са съдбата и бъдещето на България. До края на годината няма да видим и 1 евро в тази ситуация. Политиките ще се въртят около тези пари", настоя журналистът.

"Важно е да има правителство, важни решения трябва да се взимат. Приоритетно трябва да се започне със здравната политика. Мерките като ластик се отпускат и се дърпат, това не е последователно поведение. След това трябва да се мине към плана за развитие", смята Юлий Павлов. 

Той не очаква Борисов да се кандидатира за президент, а по думите му шансовете на лидера на ГЕРБ срещу държавния глава Румен Радев не са големи. Едва ли би тръгнал в състезание, в което би бил предизвестен втори.

"Очевидно е, че Румен Радев ще бъде едната кандидатура за президентските избори. В събота Нинова ще го подкрепи", заяви Кардамски пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров. 

"Ако наистина субсидията стане 1 лев, бизнесът ще управлява държавата под формата на партиите. Ще се купуват партии и ще влизат. Мажоритарните фигури може да вкарат в Народното събрание несъстоятелни фигури", смята журналистът.

 


Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: