Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Собственичка на ресторант с екзотична идея, ако пак ни затворят
Автор: Цвети Тончева 11:59 / 13.08.2021Коментари (18)531
© Plovdiv24.bg
Ресторантьорите от Пловдив и региона ще продължат да блокират кръстовища, докато техните искания не бъдат чути. Това заяви пред журналисти Тони Симидчиева, председател на Регионалната занаятчийска камара в Пловдив и собственик на хотел, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите й ресторантьорите са най-потърпевши и най-голямата жертва от коронакризата. Те са инвестирали немалко пари в своите обекти. "Смятаме, че може да бъде измислен план, с който да оцелеем. Би могло да се намери някакъв начин. Ситуацията е изключително тежка не само за България, а и за целия свят", каза Симидчиева, която е и собственик на известен ресторант в сърцето на Пловдив.

"Освен това се видя, че и в  най-ваксинираните страни пандемията продължава, така че и това не е решение. В страните, които бяха най-затваряни, нещата отново не стоят така, както ни се иска. Не може градският транспорт, където сме нагъчкани като сардели, да не е спрян, както не може и големите хипермаркети да не са спрени, а ресторантите да не работят. Или за всички, или за никой. Ние сме съгласни, ако ще бъде 1 месец затварянето, то да бъде за всички. Не може един цех, фабрика, където има по 50-100 човека един до друг, да работят, а ресторантите да пречат най-много. То и без това няма кой знае колко клиенти. Смятаме, че когато се прави план, той да бъде съобразен и с нашите настоявания", добави Тони Симидчиева.

Тя поясни, че това не са политически искания, че разчитат на диалог и смятат,че всеки един министър на здравеопазването, който иска да бъде с добър рейтинг, би трябвало да се съобразява с различните искания на гилдиите и да обясни аргументирано защо ресторантите, например не могат да работят, а другите обекти могат.

"Ще продължим да блокираме, защото искаме да покажем, че някой трябва да вземе адекватно решение и да направи адекватен план, за да оцелеем. Това е втора година, в която работим в тежка среда и е трудно и невъзможно да оцелеем", каза още Тони Симидчиева.


Още по темата: общо новини по темата: 11876
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
пундо,днес бяхме *на ристурнт* с мой приятел - нито клиенти липсваха,нито празни маси имаше,персоналът беше с маски.Само ако си бяхте оправили и грамажа на порциите,както и *ниските цени* - пак щяхме да ви посетим още утре.Да,ама не.
+1
 
 
Не може градският транспорт, където сме нагъчкани като сардели, да не е спрян, както не може и големите хипермаркети да не са спрени, а ресторантите да не работят. Или за всички, или за никой. Ние сме съгласни, ако ще бъде 1 месец затварянето, то да бъде за всички. Не може един цех, фабрика, където има по 50-100 човека един до друг, да работят, а ресторантите да пречат най-много. То и без това няма кой знае колко клиенти. Смятаме, че когато се прави план, той трябва да бъде съобразен и с нашите настоявания", добави Тони Симидчиева. Такова нещо като прочета и ми идва да ида с големия чук и да и приключа мъкоте на тази жена . Не е важно на мене да ми е добре важно е на вуте да му е зле! Нахалните експлоататори продължават да тормозят хората с тяхната фантазия ,че бизнесът им е равен по значение на хранителните магазини ,градския транспорт ,банките и тнт. Тя като се е хванала да става хотелиерка и ресторантьорка не се ли сети ,че е влезнала в бизнес от развлекателно естество с което може ,ала и без който също може!
0
 
 
Собственичката не е виновна,а тези,които отиват в заведението,ако има забрана.Нека да е отворено,но какво от това,ако няма клиенти.
-1
 
 
Що не си затвори заведението в знак но протест? След като иска да създава неудобство на нормалните хора, нека направи така, че да няма къде да ходим на ресторант и да затвори своя ресторант!!!
-2
 
 
Слабо ни интересува това същество какво е казала
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 13.08.2021 г.
-1
 
 
Много пък важна, тая! Аз пък не искам ресторанти - искам улиците и пътищата да са свободни за движение! Ай сиктир!
+2
 
 
Криворазбраната демокрация. Крие осигуровки,мами и не плаща данъци ,лъже с порции и грамажи,мисли ,че клиента и е задължен с нещо ,и сега щяла видиш ли да блокира.Ами като е кочина държавата ,и не ви арестуват и глобяват,ще блокирате. Пълен паразит с нищо не полезна на обществото !
+1
 
 
Ама ви е хубаво, когато за една мижава порцийка, след която си оставаш гладен, одрусаш клиента 10-15 лева, а не струва и 2. Да ви затварят, докато не се научите да не мамите хората.
на 13.08.2021 г.
-1
 
 
Да им се увеличи и ДДС-то!
на 13.08.2021 г.
+1
 
 
Да бъде глобена и подведена под отговорност за насърчаване на анти-социални действия!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Великден 2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: