Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Снимка на вързано дете в болница предизвика паника в интернет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:11 / 29.03.2015Коментари (6)274
©
Връзват ли се деца за леглата по време на болничното им лечение? Снимка на завързано дете предизвика масови коментари в социалните мрежи, показа репортаж на Нова телевизия. Средновековно лечение или нормална медицинска практика, питат се хората.

На снимката е дете от софийско семейство, което неотдавна е било пациент на "Трета градска болница", където се предполага, че е направена снимката. Майка му предпочита да запази анонимност и твърди, че подобна гледка е правило.

"Бебета бяха завързани за креватчетата. Като казвам завързани, визирам ръце и крака. И то не само за периода, в който им слагат в системата някакво лекарство. Те бяха завързани така през целия ден", разкрива жената.

Лекарите категорично застават зад това пациентите да бъдат не завързвани, а фиксирани - за тяхна безопасност.

"Това в никакъв случай не уврежда ръчичката, тя съвсем хлабаво се пристяга и въпросът е да не се изключи пътя, така че това не е стягане", пояснява д-р Василка Илиева - завеждащ отделение "Педиатрия" на Национална кардиологична болница.

Историята ни познава случай, в който близки на пациент се осъдили болница. Той обаче е бил така обездвижен, че не е можел нито да пие вода, нито да яде. Иначе законът позволява пациент да бъде обездвижван за шест часа. Всичко това трябва да се отрази в книгите на лечебното заведение.

Специалистите уверяват, че макар и подобна картина да не ни е по вкуса, то специалните материали са абсолютно безопасни и необходими. Лекарите призовават да се консултираме с тях, ако имаме някакви опасения, а не да създаваме напрежение в социалните мрежи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да не дава Господ да попаднеш в болница...
0
 
 
Духът на Скравена е жив. Коя ли смяна е днес санитар Ръжгева?
Aнонимен
на 30.03.2015 г.
0
 
 
Толкова се развълнувах от новината, че забравих да пиша името си в коментар номер 2. Казвам се Б. Шунк и съм от Германия. Както вече споменах, писах коментар номер 2, сега добавих само името си.
Aнонимен
на 30.03.2015 г.
0
 
 
Това наистина е безобразно! Аз живея в Германия. имам три възрастни деца,когато бяха малки, случвало се да постъпват в болница, но никога не са били вързани, не съм виждала и други вързани деца в немските болници. Какъв е този закон, който позволява обездвижване на едно дете за шест часа. Знаят ли тези законодатели какво значи обездвижване толкова дълго време и че това може да предизвика травма за цял живот?Често идвам служебно в България, ще се интересувам за този случай, преди да включа немските вестници.
+1
 
 
Това е безобразно и абсолютно недопустимо! Тези хора са садисти и трябва да им се търси сметка!
0
 
 
Хора, не си оставяйте децата и близките, които не могат да се грижат за себе си сами в болнични заведения!!!!! Медицинският персонал е зает да мрънка колко зле е платена работата му и прочее. Да не говорим,че дори и да си върнат съвестно професионалните задължения, третират пациента не като личност, не дори като човек, а като купчина месо. Това е най-големият проблем на болничната институция-отношението, съпричастността, разбирането най-вече от страна на мед. сестри, защото те са.тези, които "обграждат" болния.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: