Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Снегът настъпва, девет области са предупредени
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 07:56 / 12.12.2022Коментари (0)171
©
В понеделник ще продължи да прониква студен въздух и температурите още ще се понижат, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Облачността ще е значителна. Атмосферното налягане още ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

В сутрешните часове все още по Черноморието ще превалява. Преди обяд над по-голямата част от страната ще е без валежи. След обяд от запад-северозапад ще завали отново, отначало дъжд, но със застудяването по високите западни полета дъждът ще премине в сняг и ще се образува тънка снежна покривка. През нощта срещу вторник снеговалежите ще обхванат и Централна Северна и Североизточна България. На юг ще вали дъжд.

Минималните температури ще са между 1° и 6°, в София около 1°, а към 14 часа температурите ще са между 7° и 12°, малко по-ниски в северозападните райони, в София около 7°.

Жълт код за потенциално опасно време заради превалявания от сняг и риск от поледици е обявен в 9 области на страната за понеделник, съобщава на сайта си Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Жълт код за опасно време е обявен за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Перник и София-област.

По Черноморието облачността ще е значителна. В сутрешните часове все още ще има валежи от дъжд. През деня ще е без валежи, през нощта срещу вторник отново ще завали. По свереното крайбрежие ще духа слаб до умерен северозападен вятър, а по южното слаб от югоизток. Максималните температури ще са 10°-11°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде от 2-3 бала.

В планините облачността ще е значителна. След обяд с валежи от дъжд, в масивите от Западна България - от сняг. Вятърът ще е умерен, по високите и открити части - силен от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Максималната температура на 1200 метра - около 5°, на 2000 метра - около минус 2°.

Във вторник облачността ще е предимно значителна. Преди обяд все още на места в източната половина от страната ще превалява дъжд, в Предбалкана и Североизточна България - сняг. Северозападният вятър постепенно ще отслабне.

Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните - между 1° и 6°. Привечер и през нощта срещу сряда облачността от запад временно ще се разкъса и намалее. В сряда сутринта ще е студено, с минимални температури до минус 7°, минус 8°. По-късно през деня, с ориентиране на вятъра от юг, ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни, тогава ще бъде и по-чувствително. От запад облачността отново ще се увеличи, към вечерта и ще завали.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: