Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Слънчевият Ивайло има нужда от нашата помощ!
Автор: Пламена Николова 10:37 / 07.06.2021Коментари (0)401
©
Родителите на малкия Ивайло от Асеновград се обърнаха към Varna24.bg със зов за помощ. Ето какво споделят те в информация до медията ни: 

"Здравейте, мили и отзивчиви хора! Ние сме Петър и Мария и сме горди родители на две прекрасни деца – момиче на 15 години и момче на 6 години. Решихме да се обърнем към вас и да ви запознаем с нашето малко, слънчево момче Ивайло, което е с диагноза детски аутизъм и ГРР – генерализирано разстройство в развитието.

Това е нашата история накратко: Ивайло се роди на 25.07.2014 година. Той е прекрасно, усмихнато и слънчево дете, развиващо се в норма, до момента, в който бяха поставени ваксините МПР на 13-месечна възраст и Синфлорикс на 18-месечна възраст. Около два месеца след това започнаха да се забелязват промени в поведението на детето. Всичко, което беше научил, внезапно изчезна.

За наш най-голям ужас от яслата потвърдиха това, което и ние забелязвахме, че детето някак отсъства от света и че няма интерес към връстниците си. Оттам започна лутането ни в търсенето и непрестанното правене на опити да му помогнем. За начало проверихме слуха. Оказа се, че чува. Записахме час за детски невролог в Пловдив при д-р Панова. Тя беше първият лекар, който постави диагнозата, като отбеляза симптоми от аутистичния спектър и макрокрания (голяма глава). По нейна препоръка записахме час в София в детската клиника “Св. Никола" - Александровска болница. Наблюденията на д-р Анка Бистриан - детски психиатър, вече покойник за жалост, които са записани в анамнезата са, че аутистичните симптоми са неуточнени. Препоръча ежедневна работа с психолог и логопед, и така до ден днешен.

Предложиха ни да направим изследвания за непоносимост към храни, генетични, фецес тест за червата и тежки метали в косата. Изпълнихме всичко и започнахме диета без глутен, без казен и захар, която се спазва и до момента. Засега детето има подобрение и напредък, най-вече от ТЕС – транскраниална електростимулация на мозъка. Стимулациите се наблюдават от д-р Пламен Димитров - клиничен невролог от Варна. По негова препоръка е хубаво детето да посещава плуване поне два пъти седмично, ерготерапия, киндиру, арт терапия, както и основните часове – логопед и психолог.

Благодарение на многобройните терапии и лечение на възпалени черва отпаднаха въртенето в кръг, ходенето на пръсти и хапането. По наше усмотрение направихме 23 барокамери. На база изследванията започна приемът на добавки, витамини и минерали, които са в недостиг в организма или липсват напълно. Ивайло получава ТЕЛК , който е 95% с ЧП, но сумата е крайно недостатъчна, за да покрие всички терапии.

Благодарение на наши познати, приятели и близки на семейството, до този момент успявахме да се справяме, за което сме им безкрайно благодарни. Предимно от тези средства детето върви напред, но финансово ще става все по-трудно, защото лечението ще е дълго.

Годишно за подобрението на Ивайло са необходими около 20 000 лева за терапии, тестове и хранителни добавки. За да има едно нормално бъдеще, Ивайло се нуждае от всичките тези терапии, за да върви напред, да се научи да общува с връстниците си и да има пълноценен живот като всяко едно друго дете. Затова ви молим да помогнете на Ивайло! Ако някой има съмнения за диагнозата на Ивайло, ще бъдат предоставени документи.

Нека той бъде пълноценно дете! Дете, като всички останали, което да се радва на щастливо детство! Той наистина го заслужава! Благодарим ви за подкрепата!", гласи коментара на родителите. 

Можете да помогнете на Ивайло като дарите средства:

Дарителска сметка:

IBAN: BG29FINV915013BGNBMLLG

Първа Инвестиционна банка

Титуляр: Ивайло Петров Поляков







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров: По-добър съм от преди седем години!
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: