Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
След скандали и обиди: Приеха на първо четене промени в Закона за защита от домашното насилие
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:04 / 25.05.2023Коментари (0)263
© Фокус
Пореден скандал в парламента между депутата от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" (ПП - ДБ) Явор Божанков и Цончо Ганев от "Възраждане", предаде репортер на "Фокус". 

Повод за новите разправии между двамата бе гласуването на първо четене на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за защита от домашното насилие и Законопроект за защита от домашно насилие. Позицията на "Възраждане" е ясна и Ганев отново я повтори - твърдо против джендър идеологията и как НПО-та ще могат да отнемат деца. 

Божанков от своя страна излезе на трибуната на НС и му отговори. "От вашето изказване става ясно, че ни ръсят, тровят ни с 5G и вие принизявате една толкова важна тема, каквато е защитата от домашното насилие. Като ви слушам и очаквам, че някое НПО ще влезе у вас и ще ви вземе тубата с гел без ваше разрешение", обяви депутатът от ПП - ДБ. 

Двамата продължиха да си разменят реплики, което принуди председателят на НС да ги прикани да излязат в кулоарите. Това не успокои Божанков и Ганев, като вторият стана и тръгна към Божанков, но беше спрян от колегите си. 

Искри прехвърчаха и между БСП и "Възраждане". Хората на Костадинов обвиниха социалистите, че с текста си за промени в Закона за защита от домашното насилие прокарват джендър идеология в българското общество, а те им отговориха, че се опитват да си присвоят битката им с Истанбулската конвенция.

 Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че домашното насилие е тежко престъпление, срещу което трябва да се борят всички. Тя обясни, че темата е станала важна през 2017 г., когато ГЕРБ внесоха в Народното събрание ратификацията на Истанбулската конвенция. "Искам да припомня кой спаси България, българската конституция, българското семейство и децата от Истанбулската конвенция. БСП за България тогава, когато не съществуваше "Възраждане", когато нямаше идея какво е "Продължаваме промяната" и "Демократична България" и няма как да ви позволим, не няма. Ще срещнете аргументирано и с факти срещу вашата теза, че не сте носители на защитата на децата. Вие сте новото ПП от "Възраждане" - бързо, временно, затихващо, каза тя.

"Идвате наготово след шестгодишна битка на БСП, удари отвън и отвътре, идвате наготово, носите промяната и след това се прегръщате с "Мутри вън". Сега вие идвате наготово след една изстрадана битка от БСП и си мислите, че ще отнесете тази тема за себе си. Прогнозирам, че ще я забравите след два дена, но ние няма", допълни още тя.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: