Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
След силна гръмотевична буря, хирург е принуден да оперира с фенерче
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:53 / 06.07.2019Коментари (0)430
©
Лекар от общинската болница в Горна Оряховица оперира на светлината на фенер. Необичайната интервенция е направена на 3 юли по време на гръмотевична буря, когато токът в лечебното заведение спрял.

Резервният генератор, който осигурява електричество за най-възловите точки - операционните зали, родилното отделение и спешната помощ, се включва. Вратата на операционната обаче блокира и остава затворена, защото е свързана към елинсталацията.

Около 23 часа в болницата постъпва пациент с рани по главата, който има нужда от обработка и бързо оперативно лечение. Дежурният хирург Елиас Хаддад се отправил към операционния блок, но така и не могъл да влезе. За да не губи време, докторът взел от спешното отделение един фенер и на светлината му, с помощта на сестрите, извършил необходимата манипулация, като зашил раните на пациента.

Управителят на горнооряховската болница д-р Иван Иванов вчера потвърди новината за операцията на фенер. Той обясни, че не е верен появилият се слух, че болницата няма генератор. Такъв е имало и той се е включил навреме. Според д-р Иванов обаче проблемът е в енергото, които се появили чак в 8 часа сутринта, за да отстранят повредата и да пуснат отново тока.

"След като токът спря, подавахме не един, а няколко сигнала до екипите на "Енерго-Про". И на аварийния им телефон, и чрез дежурния в общината. Дойдоха чак сутринта и за по-малко от 10-15 минути повредата беше отстранена и електричеството беше пуснато", разказва д-р Иванов. Той е категоричен, че екип на енергото е могъл да се отзове още през нощта, а не да оставя голяма общинска болница с ток от генератори, при положение че тя би трябвало да е приоритет. "За мен е напълно безотговорно и безхаберно подобно поведение. Добре че във въпросната нощ нямаше тежки случаи, които да налагат наистина тежки операции. Не разбирам защо беше необходимо екипите на енергото да отстраняват първо повредите по училищата, след като сега учениците са в лятна ваканция", ядосва се д-р Иван Иванов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: