Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
След гонката в София: Полицаите от зрелищния арест с първи думи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:06 / 01.02.2023Коментари (0)249
© bTV
Полицаите от зрелищния арест след гонката в столицата преследваха и задържаха шофьор, който се оказа не само с отнета книжка, но и с предишни провинения на пътя. Прокуратурата обвини и задържа за 72 часа 32-годишния криминално проявен Димитър Софрониев. Неговата спътница е разпитана. 24 часа след гонката и показния арест полицаите разказаха подробности за преследването на Димитър Софрониев и спътницата му.

Полицай Перфанов и Груев патрулират из квартал "Надежда“. Изведнъж забелязват автомобила, който привлича вниманието им със странното поведение на пътя.

"Премина много рисково между пресичащи пешеходци на пешеходна пътека с риск да ги блъсне. Мина между двама. Привлече ни вниманието и тръгнахме след него. Забелязахме, че мина и на червено. Подадохме му светлинен и звуков сигнал от нашия автомобил, той обаче ускори, не се подчини, премина на още два светофара на червено, с много рисковани ситуации за пешеходците, за автомобилите“, разказва пред bTV полицаят във Второ РПУ в София Асен Перфанов.

Искат подкрепление. Другият екип от полицаи Русинов и Иванов блокират пътя на Софрониев в малката еднопосочна уличка. Беглецът блъска два автомобила и по чудо се разминава от челен удар с друга кола.

"Разпоредихме му високо и ясно да излезе с вдигнати ръце, той се държеше неадекватно и продължи да не ни изпълнява разпорежданията“, казва Асен Перфанов.

"След като не спираше с първа и задна скорост и да блъска първата кола и патрулката, се видя, че няма да стане с добро. Трябваше да го респектираме с оръжието“, добави мл. експерт Николай Русимов.

Когато четиримата полицаи вадят пистолетите "Макаров", мъжът се стресва и отваря леко стъклото, открехва и вратата. Това е моментът, който чакат униформените, за да влязат в автомобила.

 

"Скочи на задната седалка и изяде нещо, докато автомобилът все още беше заключен. Наложи се да счупим страничните стъкла на автомобила. Те се оказаха много здрави. не успяхме с пистолета се опитахме, но не не се счупи“, казва Асен Перфанов.

"След като едната врата беше вече отворена, пространството беше доста малко.  Задържаното лице се запъваше с краката си и беше малко по-трудно. Впоследствие отворихме и другата врата и успяха повече служители да се включат в задържането“, обясни Калин Иванов - старши полицай.

Първа от колата е изкарана с белезници спътницата на Софрониев - Велислава Владиславова. При задържането пострадаха двама униформени. Димитър Софрониев е познат на полицията. Да шофира без книжка не е първото му нарушение на пътя. Също така е осъждан за грабеж и наркотици. Скоро е излязъл от затвора. 

Спътницата на Димитър - Велислава Владиславова ще бъде разпитана. Засега не е тествана за дрога. Още в колата е опитала да размени мястото си с шофьора.

 

"Момичето седна на волана и през цялото време казваше - аз карах, той не е карал. А той нещо отзад правеше , но предвид тъмните стъкла не можахме да видим какво се случва“, разказва мл. експерт Николай Русимов.

"Даже ми направи странно впечатление, че тя даваше газ и самата кола продължаваше да удря и другите автомобили, което граничи с лудост, не знам може би, защото и тя беше неадекватна“, спомня си Груев.

Полицаите от Второ районно са с дълъг стаж в системата. Признават обаче, че такива гонки и такова дръзко поведение на пътя не се вижда всеки ден. Те отговориха и на коментарите на хората в социалните мрежи, че за използвали прекомерна сила и са блъскали вратите на колата.

"Хората обръщат много повече внимание на вратата на автомобила, отколкото на деянието, което е извършило въпросното лице“, смята Перфанов.

"Ако беше станало нещо по-лошо - нямаше да обръщаме внимание на aвтомобила, на вратите или как са действали полицаите“, добави Груев.

Редовите полицаи, които са на улицата всеки дни и са изложени на всякакви рискове, призовават за бързо правосъдие и ефективни присъди за шофьори, които отказват да бъдат тествани за наркотици. На фона на ежедневните инциденти с пияни и дрогирани на пътя, опитните служители на реда съветват младите шофьори:

"Да възпитаваме младото поколение малко по-смирено, да не си мислят, че всичко, както хвърчи се яде“, казва Русинов.

Униформените се надяват и на по-добро оборудване като палки, спрейове, фенери, ръкавици срещу ножове и уреди за разбиване на прозорци.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: