Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
След 15 часа ни удря снежен циклон, ще вали много! После - до минус 10°!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:42 / 09.03.2021Коментари (0)319
© Plovdiv24.bg
Днес облачността от запад-северозапад ще се увеличава, до вечерта и над югоизточните райони. В Западна България ще има превалявания от дъжд, които вечерта по високите полета и в северозападните райони ще започнат да преминават в сняг. Ще духа слаб, след обяд умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°. През нощта срещу сряда валежите ще обхванат и Централна България, а в Северозападна ще се усилят и ще са предимно от сняг. 

Над планините облачността също ще се увеличи. Ще има превалявания от сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен, след обяд югоизточен вятър. По най-високите върхове на Рила и Пирин вятърът ще е умерен до силен от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 4°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но по-късно през деня и там облачността ще се увеличи, но ще остане без валеж. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В сряда ще преобладава облачно време. В Северна България и по високите полета на Западна ще вали сняг, а в останалата част от страната - дъжд. До вечерта и в западната част от Горнотракийската низина дъждът ще премине в сняг. На места валежите ще бъдат значителни. Ще духа умерен, в източните райони и временно силен вятър от изток-североизток, на места ще има виелици и ще се образуват навявания. Температурите ще се понижават и преобладаващите максимални ще бъдат между 1° и 6°, в Горнотракийската низина и крайните югозападни райони – между 7° и 12°.

В четвъртък валежите постепенно ще спрат, а по-късно през деня от запад и облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще отслабне. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 2° и 7°. В петък сутринта ще бъде доста студено с минимални температури между минус 8° и минус 3°, на места до минус 10°.

През деня, с обръщането на вятъра от югозапад, ще започне затопляне и максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, по-ниски в северозападните райони. След временното намаление на облачността, от север тя отново ще се увеличава, но вероятността за валежи е малка. В Дунавската равнина по-късно след обяд и през нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

През почивните дни и в началото на следващата седмица ще се затопли още. Облачността ще е променлива, често значителна, в неделя-понеделник на места ще превали дъжд. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 10° и 15°, по-ниски в северозападните райони и по Черноморието. По-късно през деня в понеделник с усилване на вятъра от северозапад ще започне да нахлува студен въздух.

Още по темата: общо новини по темата: 193
10.12.2021 »
07.04.2021 »
03.04.2021 »
02.04.2021 »
24.03.2021 »
24.03.2021 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: