Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Слави купува кабеларка, кръщава я "Седем осми" и започва от септември?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:14 / 25.07.2019Коментари (0)436
©
Какво ще прави Слави Трифонов, а и екипът му от 1 август? Това питат всички - и зрители, и медии, дори и гостите, които участват в буквално последните издания на “Шоуто на Слави". Както самият водещ обяви на 6 май, то свършва на 31 юли.

Отговор засега няма. Само слухове, като най-горещият сред тях е, че Трифонов купува кабелната телевизия “Евроком". И двете страни отричат да има подобна сделка.

“Ще му кажем, защото не знае какво има", обясниха през смях от шоуто. Екипът на Слави обаче е известен с огромната си лоялност и липсата на празни приказки. Оттам никога не коментират слухове, а и да има нещо, предпочитат да го кажат по телевизията, когато всичко вече е факт. В Би Ти Ви разказват, че хората от шоуто идват всеки ден усмихнати, държат се любезно с всички, работят по много и качествено, но не обелват и дума какво ще се случи.

“Като италианската мафия са", шеговито описват мълчанието им. “Няма такова нещо, стига сте чели жълти вестници. Ако има подобна покупка, ще дадем пресконференция, ще я обявим пред всички", каза пред “24 часа" и Петьо Стайков, пълномощник на управителя в тв “Евроком". Слухът обаче може и да се окаже истина според много достоверен източник. Той обясни дори и част от бъдещата схема на кабелната телевизия. Слави и екипът му започват с 3-часова програма още от септемвриВ нея може би ще правят и шоу, подобно на сегашното, което слиза от екрана на Би Ти Ви.

И нещо друго важно - вероятно ще сменят името на телевизията, която ще се казва “Седем осми" - както названието на продуцентската къща на Слави. Тв водещият не обича да говори в аванс за новите си проекти, но все по-ясно личи на екрана, че слага край на шоуто си.

Той винаги е имал високи изисквания към декора в студиото си - да е луксозен и спретнат, защото го показва на милиони зрители всяка вечер. По същия начин с режисьорски нюх подхожда и към сценария в шоуто си - трябва да има конфликт по собствените му думи, който да държи интереса на аудиторията.

За първи път от 19 години насам обаче е запуснал интериора си. Подът в студиото скърца! Не се чува от малкия екран, но неприятният звук е повод за непрестанни шеги и закачки между водещия и гостите му. А вероятната причина е, че шоуто вече няма нужда от ремонт.

“Още 6 дни! Шоуто свършва" - бланк с този надпис отброи последните му часове във вторник, 23 юли. Вероятно ще излиза и до самия край на 31 юли. “Какво ще правиш след това? И дъщеря ми това ме пита, и дядо ми, всички само за това говорят", каза в типичния си стил боксьорът Киро Роки, изигран от Краси Радков.

“Вероятно ще правиш като мен - нищо!", обясни след това Иво Сиромахов, превъплътил се във футболиста Божинката. Една от отличителните черти на “Шоуто на Слави" е, че умеят да се иронизират и забавно да поднасят това, което хората говорят за предаването. Така е и сега. Всички питат какво ще прави Слави. Официален отговор няма, което също е типично за шоуто. “Ще съобщим, когато му дойде времето", е дежурният отговор на екипа.

Единственото сигурно е, че билети за последното шоу по Би Ти Ви нямаот няколко седмици. “Публиката в тези последни дни е уникална. Чувствам се като на стадион, страхотно е", каза и самият Трифонов в ефира, докато разговаряше с поредния си гост - Димитър Туджаров - Шкумбата.

Ако беше обичайна година с преподписан договор между продуцентската компания на Слави “Седем осми" и Би Ти Ви, шоуто на 31 юли щеше просто да е последното за поредния сезон. И както всеки път през изминалите 19 години, така и сега екипът щеше да излезе в традиционния си отпуск през август.

“Този път едва ли ще имаме време за голяма ваканция. Ще се работи", казаха лаконично от шоуто. За Би Ти Ви сезоните обаче имат значение и август ще протече по същия лежерен начин, тъй като телевизията пуска лятна програма. На мястото на шоуто в 22,30 ч ще се излъчва сериалът “Смъртоносно оръжие". А въпреки че краят на предаването е предизвестен, забавното е, че му предстои още месец живот по Би Ти Ви. През август ще продължат традиционните повторения на шоуто по обяд от 12,30 ч.

Пълнокръвната тв програма ще се върне на екрана наесен, а новият тв формат, който може да се появи на мястото на Слави Трифонов, вероятно ще бъде показан на 1 октомври или в края на септември. Какво ще показва телевизията?



Спекулациите са безброй, но истината е, че новата програмна схема все още не е готова, обясняват от медията. Тя преговаря с много продуценти, с които се обсъждат нови предавания, а не сляпо повторение на досегашното едночасово шоу. Вариант също е някое от съществуващите предавания на Би Ти Ви просто да бъде преместено в часовия пояс на Слави.

Дълги преговори от месеци води и продуцентът Магърдич Халваджиян, който преди години заедно с брат си Джуди измести всички свои предавания от Би Ти Ви заради неразбирателство с телевизията. Върнат ли се сега там, почти е сигурно, че няма да правят отново “Господари на ефира". Затова пък нашироко се обсъжда вариантът за съвсем ново предаване, което ще се води от Димитър Рачков или Ненчо Балабанов. Разбира се, всичко това е в сферата на предположенията. Докато няма подписан договор, останалото е просто надежда.

“В Би Ти Ви няма никакво напрежение за есенната програма. Още повече че и финансовите резултати за последното тримесечие са много добри", казаха служители в медията. Приходите на “Би Ти Ви Медия груп" за този период са 22,6 млн. долара, показва току-що публикуваният доклад за финансовите резултати на СМЕ (Central European Media Entertprises) - собственика на Би Ти Ви. Това е с 3,5% по-малко от същия период миналата година, но заради промените във валутния курс оборотът се увеличава с 2,5% за тримесечието и с 4,5% за шестмесечието на годишна база. Печалбата расте с 47,2% за трите месеца и със 72,4% за шестте.

Коя е кабеларката, харесана от Трифонов?



“Евроком" е сред най-дългогодишните кабелни телевизии и сред малкото, останали да излъчват програма с национален обхват. Тя често звучи опозиционно и пристрастно на фона на големите обективни медии и на някои малки проправителствени канали.

В 24-часовата си програма има всичко, както подхожда на политематична телевизия - новини, спортни предавания, шоупрограми, но най-застъпени са публицистичните предавания тип токшоу. Впрочем те са и най-евтини - водещ, студио с една или две камери и гости, които идват на крака.

“Евроком" е единствената телевизия, дала трибуна на популярни имена да правят предавания - “ЕвроДикоф" на Сашо Диков, “Честно казано" с Люба Кулезич, “Времена и нрави" на проф. Юлиан Вучков, “Бареков и Байрактаров без цензура" - на бившите депутати Николай Бареков и Димитър Байрактаров. Водещ там е и Минчо Христов, също бивш депутат, с “Премълчани истини", както и фамозният Жорж Ганчев с “При Жорж - музика, изкуство, култура".

Най-много ефирно време обаче има “Делници" - следобедно-вечерният 4-часов блок (16-20 ч), воден всеки ден от журналиста Николай Колев (известен водещ и по БНТ преди време). Същият този блок се повтаря на следващия ден сутринта от 6 до 10 ч. Така Колев говори от екрана по 8 ч в денонощието.

Тв “Евроком" стартира през 1996 г. като част от компанията “Евроком кабел". Излъчва 24-часова програма по кабел и сателит, както е и регистрирана в Съвета за електронни медии.

Медията тръгва в разцвета на кабеларките малко насила, както и всички други тв канали, които са собственост на нароилите се по онова време кабелни мрежи. Причината е, че тогава съществува изискване всяка кабелна мрежа да има собствена тв програма. Първите опити са особено нескопосани, тъй като телевизия започва да се прави в цялата страна от хора, които са предимно техничари, искат да разпъват кабели и никога не са имали идея да създават тв предавания.

От няколко години кабелната мрежа на “Евроком" е част от А1. Телевизията е собственост на Злати Златев и Росен Илчев - и двамата са хора, които се занимават с кабелни мрежи и техните телевизии от зората на този бизнес. По данни на ЦИК през 2017 г. “Евроком" получава най-много пари (повече от БНТ, Би Ти Ви и Нова тв) - 414 хил. лева, от медийните пакети за президентските избори и информационната кампания за националния референдум.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Нова серия протести в подкрепа на "Мини Марица Изток" блокират АМ "Тракия"
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: