Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Слави Трифонов с нов пост по повод актуализацията на бюджета и пенсиите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:49 / 08.09.2021Коментари (2)306
©
Слави Трифонов сподели нов пост по повод актуализацията на бюджета и пенсиите. Ето и целия текст:

"Финансовият експерт и депутат от "Има такъв народ“ Любимир Каримански, който е председател на Комисията по бюджет и финанси, пожела да обясни в моя фейсбук профил скандалите в парламента около актуализацията на бюджета и пенсиите. Давам му думата:

“Вчера и днес се води дебат, политически и предизборен, със заложник бъдещето на нашите деца и внуци. Ние всички считаме, че пенсионерите в България заслужават достойни старини.

Това, което се случи вчера в Народното събрание е предизборна агитация, в която ГЕРБ, ДПС и БСП купуват вашите гласове, предлагайки по 120 лева добавка за всеки месец за възрастните хора. Това решение всъщност е подигравка с вас, нашите майки и бащи, защото ще важи само до края на 2021 г. Виждате ли загрижеността им за януари месец догодина – не, нали?! Не ги е грижа какво ще стане с вас след Нова година! Те се грижат сега да си подсигурят вашите гласове за изборите и не мислят как ще живеете след това. Именно те – ГЕРБ, ДПС и БСП ви оставиха повече от 10 години без съществена пенсионна реформа и с мизерни пенсии. Подхвърляха ви и продължават да ви подхвърлят трохи!

“Има такъв народ" предлага по-дългосрочно решение, даващо възможност на стабилност и сигурност на вашите доходи до провеждане на цялостна пенсионна и социална реформа. То гарантира минимална пенсия от 370 лева, която е над прага на бедност за 2021 г., повишение на максималната пенсия до 1500 лева и преизчисление на всички пенсии. Предложението на “Има такъв народ" е в рамките на възможностите на бюджета, тоест то е реално, честно и изпълнимо веднага.

Вчера депутатите на ГЕРБ, ДПС и БСП приеха двете предложения едновременно – хем минималната пенсия да стане 370 лева, за три месеца, до Нова година, хем да ви подхвърлят подаяние по 120 лв., което всъщност е подигравка. Защо? Защото по този начин до края на годината трябва да се изхарчат още над 800 милиона лева, а тези пари държавата просто ги няма. За да ги има, трябва или да се увеличават данъците, или да се увеличи държавният дълг. И в двата случая, уважаеми пенсионери, тези пари ще бъдат взети от хората, които работят, тоест от вашите деца и внуци. Вие сте умни и виждате, че това е лош вариант, както за вас, така и за вашите близки. Защото нито вие ще забогатеете за три месеца с по 120 лева, нито вашите деца и внуци ще имат повече пари, просто понеже те ще са хората, които ще връщат тези пари.

Затова, ние, от “Има такъв народ", внесохме предложение, което е в полза на пенсионерите, изпълнимо е и няма да взриви финансите на страната. Предложението съчетава двете гласувани вече предложения в пленарна зала, а именно - 120 лева добавка до края на годината, а от 25 декември да влезе в сила увеличение на минималната пенсия на 370 лв. и максимална пенсия от 1500 лева и преизчисление, считано от 2021 г..

“Има такъв народ" подкрепя и обезщетението за гледане на дете до две години в размер на 650 лева, както и предлага допълнително стимулиране на работещите майки с деца до 2 години, с не по-малък размер.

Вярвайте на практичността, имайте доверие на обективността и не обръщайте внимание на хора, които лъжат по принцип.

Любомир Каримански"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 09.09.2021 г.
0
 
 
Естествено, че искат да си купят малко пенсионерски гласове. Това са 2-3 милиона пенсионери- един немалък електорат.
0
 
 
Какво лъжете хората,пенсиите трябва да се увеличат...30-40 процента е инфлацията в цял свят!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: