Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скандален видеоклип: Поругаха българска светиня за пореден път 
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:32 / 04.05.2023Коментари (0)170
© TikTok
Скандален видеоклип в платформата TikTok възмути великотърновци и българи от цялата страна. Видеото показва двама мъже, които позират, качени върху емблематичния паметник "Майка България“ в центъра на Велико Търново на фона на чалга музика.

Поредният акт на вандализъм върху паметника "Майка България“, издигнат в чест на загиналите в пет войни, заснет в скандален видеоклип, се завъртя в TikTok. Видеото предизвика огромно възмущение.

Анкета сред великотърновци показа, че те остро осъждат вандалската проява.

"Видях клипчето – не е уместно да се катерят на такъв паметник на културата и особено на обществено място! Не можем да се гаврим с паметта на будители и загинали воини за нашата свобода" сподели Аделина Тодорова, студентка по педагогика във ВТУ.

"Според мен това е простотия, вандалщина, това не може да се направи от нормален човек! Все пак хората са си давали живота“, възмутен е гост на Велико Търново.

"Това не е никак уместно, понеже това е паметник на културата, не е средство за забавление!“, сподели и великотърновецът Николай Ганчев.

"Аз не се учудвам, то като цяло днешното поколение е толкова пропаднало и толкова деморализирано! Не може да се посяга на паметниците, народ, който не оценява своето минало, няма бъдеще“, посочи Валентин Узунов.

Това е поредното поругаване на паметника. Последният случай бе, когато злосторник открадна щика от фигурата на войник от монумента.

Заместник-кметът Нейко Генчев призна, че в общината отдавна обмислят да бъде монтирано видеонаблюдение на паметниците във Велико Търново.

"Обмисляме варианти за видеонаблюдение, но за момента нямаме решение, първо защото не може да служи за доказателствен материал по сега съществуващото законодателство, второ, защото това все пак струва доста средства, а ние втора година сме в режим на оцеляване без бюджет. Това е индикация за голям проблем в нашето общество, за който отговорност носят всички- образованието, родителите и политиците в това число", коментира Генчев 

Съвестни потребители сигнализираха полицията във Велико Търново, която започна проверка срещу вандалите, предават от times.bg.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: