Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скандал в училище! Принуждавали четвъртокласници насила да рисуват полови органи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:29 / 11.02.2020Коментари (0)444
© Нова тв
Родители твърдят, че деца в четвърти клас били принуждавани да рисуват полови органи по време на час по сексуално образование.

Тревога у Дима Ненчева се събудила, когато децата й разказали какво учат в клас съучениците им. "Тези деца ги обучават какво е секс, какви са разликите и приликите между телата на момчета и момичета, какво е обрязване, какво е мастурбация, карали са ги насила да рисуват полови органи", коментира пред Нова телевизия тя.

Зад обучението стои пернишка фондация, бореща се срещу насилие. Организацията била предложена в училищата от Регионалното управление по образованието в Перник. "Родители понякога в страха си да предпазят децата си, не им дават истинските имена на половите органи. Това е вследствие на нашето общество и на сексуализацията. Ние по-скоро говорим затова, назовавайки ги да ги десексуализираме. Това е твоят полов орган и точка", заяви Веселина Иванова, Фондация "П.У.Л.С.".

Нещо повече – родители твърдят, че занятията граничат с разврат. "На следващо занимание са ги карали да се целуват, за да установят какви чувства се изпитвало от целуването. На едно от децата му е станало лошо от снимките и картинките, които гледат и това, което им говорят за полови органи, за секс и мастурбация. Те отивали в тоалетната и остава там дълго време", каза Дима Ненчева.

"Целуването не е било никъде уста в уста. То е било някакво докосване, по бузата например. Но винаги може да откажеш", посочи Веселина Иванова.

От училищното ръководство нямат резерви към този вид обучения, тъй като имало и много доволни родители.

"Доколкото аз разбрах, са разглеждали на постери промените, които се случват с телата на юношата и девойката. За целувки изобщо не знам, а класната присъства на тези занимания", коментира директорът на 7 ОУ "Г.С. Раковски" – Перник Анелия Нонева.

Според директорката гаранция, че в занятията на фондацията няма нередности, е класна ръководителка, която присъствала в часовете. След сигнал в Регионалното управление на образованието в Перник, инспекторите проверили случая и не открили нарушения.

"Родителите категорично са заявили, че не желаят да се прекратява обучението, тъй като няма нищо тревожно", посочи Ваня Коконова, началник на РУО-Перник.

Въпреки това обаче случаят ще се проверява от прокуратурата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: