Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Синът на починалия Любчо Лалев: Оставиха го да умре като куче
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:57 / 20.11.2020Коментари (65)575
©
Любчо Лалев е един от пациентите, които умират, след като е оставен да лежи с часове на стълбите пред входа на COVID отделението в пловдивската университетска болница "Св. Георги“ . За нелепата смърт, близките му разбират случайно - от съпругата на другия починал, която снимала с телефона си.

Страхуваше се от докторите, казваше “те ще ме уморят", и го умориха. Трябва да има наказани в този случай.

Това заяви синът на един от починалите на стълбите на болница в Пловдив, по Нова тв.

“Като куче, точно като куче. Аз като го видях тоя клип, бях потресен. Разтрепериха ми се краката. Видях го случайно това клипче. На стълбите, От опечалената жена. Иначе аз просто си мислих, че баща ми, просто си е починал от COVID-19, че COVID-19 го е уморил. Не мисля, че трябва да се зареже един човек, български гражданин, да лежи на стълбите в лечебното заведение и да няма кой да го приеме", разказва Иван Лалев, син на починалия Любчо Лалев.

"Просто останах потресена. Гледах и не вярвах на очите си, какво виждам. Значи, когато видим един паднал човек на пътя, всеки би се навел и би му подал ръка", заяви Радка Лалева, снаха на починалия Любчо Лалев.

Седемдесетгодишният  мъж е оставен на студа, по пижама, с висока температура и без кислородна маска, въпреки че е приет в болницата, точно защото не можел да диша.

"Моят свекър е останал без въздух. Нямам обяснение, защо един човек е изкаран от болничното си легло и от болничната си стая, по пижама, по чехли, по къси панталони- от 30 градусова затоплена стая и провеждащо се лечение, на студа, на пътя, на стълбите, с торби около него, като някакъв клошар. Как е нямало човешко отношение- едно одеало да им бъде сложено на тези хора", заяви Радка Лалева, снаха на починалия Любчо Лалев.

"И седи в безпомощно състояние. Не може да гледа. Едва, едвам се обръща. Не знам дали забелязахте реакцията му", посочва синът на починалия.

" Другото, което ме озадачава е как може тези хора да бъдат разтоварени в държавна болница на "Васил Априлов" и кой ги е приел. Значи, някой трябва да се е подписал, за да освободят линейката и, за да ги разтоварят на пътя, в това състояние. Защо са останали тези хора без въздух", посочва снахата на починалия.

Съпругата на другия починал видяла  как сестра от отделението кара възрастния мъж да изкачи
етажите, заедно с торбите,в които носил багажа си.

"Не може един човек, с температура, да мръзне скован на пътя и да слезе медицински работник, да му вземе торбите и да каже, айде качвай се, какво се моташ. При условие, че няма осигурен въздух, че няма кой да го подпре", посочва Радка Лалева.

След като починал, никой от персонала не обяснил нищо на близките.

"Причина за смъртта- сърдечен арест и бъбречна недостатъчност. А той никога не е имал проблеми с бъбреците. Не е влизал в болница досега човека. Човекът беше добре. Оплакванията беше- температура и схващане, болки в мускулите, в ставите. Нямаше придружаващи заболявания, нямаше кръвно. Кръвното му беше по-добре от моето. 120/ 80 беше като го приеха в Инфекциозна болница", заяви Иван Лалев.

Близките му се надяват виновните да бъдат наказани.

"Трябва да има наказани в този случай,  защото те ще продължават по тоя начин, да тормозят и да умират хора. Страхуваше се от докторите и казваше, те ще ме уморят и го умориха", разказва Иван Лалев.

"Трябва да се видят, кои хора са виновни за това нещо. Не може да остане безнаказано", посочва и снахата Радка Лалева.

Още по темата: общо новини по темата: 6
22.11.2020 »
20.11.2020 »
19.11.2020 »
19.11.2020 »
19.11.2020 »
19.11.2020 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лекарите са пълни убийци в България, шарлатани и интриганти за пари.Заслужават да бъдат наредени на един стадион и публичен разстрел.
0
 
 
Съболезнования на близките и мойто момче го убиха Бог да ги съди
0
 
 
Тия часни болници само скубат здравната ни система кинти яко усвояват по пътеки разни значи и здравния министар е замесен тия уж дипотати всичко следят апък в бгето е баси и кочената където и да идеш все търсиш връзки 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
0
 
 
Не е като куче, по лошо е. Ако беше куче, хиляди щяха да го спасяват.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: