Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Синоптичка предупреди за голяма опасност, надвиснала над България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:10 / 25.04.2023Коментари (0)218
© bgonair
"Изпращаме месец април с 20-градусови температури, но той започна с динамично време и ще ни изпрати с динамично време. Във вторник и сряда ще има по-чести валежи. Това обяви синоптикът Александрина Янкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя поясни, че има опасност и от градушки в северозападните, западните и югозападните части на страната. Янкова подчерта, че валежите ще са по-активни до вторник-сряда.

"Те ще бъдат над много места в страната, предимно облачно ще бъде. Но от четвъртък въздушната маса ще се стабилизира и вече ще се успокоят валежите. Ще имаме повече слънчеви часове, но температурите ще бъдат по-ниски - около 15-17 градуса. От петък започва постепенно повишение на температурите. А планинските преходи е хубаво да се направят преди обед", коментира Янкова.

Според прогнозата на НИМХ днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще е значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на много места придружени с гръмотевици.

По-интензивни ще са явленията в планинските райони. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от северозапад, в източните райони - от югозапад, ще е слаб до умерен. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна, с валежи от дъжд, над 2300 метра - от сняг. На много места валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът ще е умерен, временно силен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

По Черноморието облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, по южното крайбрежие придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 14°-18°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 31 мин. и залязва в 20 ч. и 18 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 47 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 20 мин. и изгрява в 9 ч. и 45 мин. Фаза на луната: три дни преди първа четвърт.

Янкова припомни, че в неделя станахме свидетели на изключително ясно небе, а под него се виждаше Венера.

"На 5 май всички любители на астрономията ще могат да наблюдават едно астрономическо явление, като частично лунно затъмнение в полусянката на Земята. Може да се види в 20:29 ч. Самото явление ще започне доста по-рано", добави още синоптикът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: