Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Синдикатът на българските медицински специалисти изпрати гневно писмо на Стойчо Кацаров
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:05 / 22.11.2021Коментари (1)280
©
Управителният Съвет на Синдиката на българските медицински специалисти изпрати свое становище до министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и до Омбудсмана на Република България, Диана Ковачева.  Повод за реакцията е уволнението на главната медицинска сестра на Белодробната болница в София. В писмото се казва:

"Обръщаме се към Вас във връзка с НЕзаконното освобождаване от длъжност на главната медицинска сестра на държавната Белодробна болница МБАЛББ "Св. София"ЕАД, Веселина Ганчева.

Във връзка с това настояваме,

като принципал, да отмените Заповед N716/08.11.21г на изпълнителния директор Любомир Пенев, тъй като:

1. Връчена е по време на болничен

2. БЕЗ да бъде обявен конкурс за длъжността

3. БЕЗ да поиска становище от ГИТ, тъй като има ТЕЛК

4. БЕЗ да поиска становище от Синдиката на българските медицински специалисти, като член на ръководството на Синдиката

5. БЕЗ да и бъде предложено друго работно място в болницата, въпреки критичната нужда от специалисти и въпреки десетките свободните работни места за медицински сестри в болницата.

Настояваме също, за оставката на въпросния директор, тъй като тези негови действия са абсолютно умишлени, единствено с цел да се освободи от човека, който му нарушава 30 годишния комфорт.

Друг е въпросът, как и по какъв начин се печелят конкурсите, че да управлява 30години???

Веселина Ганчева, като главна медицинска сестра на болницата, член на ръководството на Синдиката на българските медицински специалисти и Председател на Националната конфедерация на труда, винаги е защитавала правата и интересите на колегите работещи в болницата.

За нарушенията на закона от страна на работодателя, тя е сигнализирала многократно различни институции, последното е неизплащане на над 200 часа за два месеца извънреден труд, което естествено не се хареса на директора и той реши да се освободи от нея по бързата процедура.

УС на СБМС счита, че Вие, като принципал трябва да предприемете съответните действия по отстраняването на директора на МБАЛББ "Св София", заради умишленото погазване, както на трудовите права на работещите в болницата, така и поради отстраняването на доказан професионалист заради неговата синдикална дейност.

Този ПРОИЗВОЛ трябва да спре!!!

Няма да коментираме моралната страна на казуса, а именно в разгара на четвърта Ковид вълна, по време на пандемия и липса на хиляди медицински сестри в системата, да се изпращат умишлено кадрите на трудовата борса.

Да се лишиш от човека, който пръв влезе в Ковид отделението (още преди да се знае, че ще има заплащане), да помага на колегите и остана там една година, а всъщност можеше да бъде само главна медицинска сестра на болницата и да не рискува здравето си?

Между другото, Веселина Ганчева е поредната медицинска сестра, член на Синдиката на българските медицински специалисти и водеща протестите през последните години, която е отстранена неправомерно.

След Мая Илиева, Бойка Анастасова, Надежда Маргенова (Сливен), Елена Якшева ( Стара Загора), дойде ред и на Веселина Ганчева.

А във Варна, УМБАЛ "Св Марина" изпълнителната директорка реши да лиши от допълнително заплащане отново две от медицинските сестри членове на СБМС, участнички в протестите. Тук вече имаме две спечелени дела в Комисията за Защита от Дискриминацията.

Г-н Министър, това са все директори назначени от Вашата институция и Вие, като принципал сте отговорен за техните действия!

Очакваме, да бъде потърсена отговорност от всеки един директор позволил си произвол, натиск, погазване на човешки и трудови права, и българското законодателство!

Очакваме, възстановяване на Веселина Ганчева на работното и място, а именно главна медицинска сестра на МБАЛББ "Св София"ЕАД!






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пука му на вмирисания чеп на този гьонсурат. Ако имаше и капка достойнство щеше да е подал оставка преди месеци. Не, той ако имаше достойнство нямаше да поеме поста изобщо.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: