Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Синдикатите: Искаме оставката на Дянков
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:26 / 21.11.2011Коментари (29)925
© Blagoevgrad24.bg
Ще има стачка срещу увеличаването на пенсионната възраст и отменянето на класа "прослужено време", като започва допитване до всички дружества и компании за включването им в общо национални протестни действия. Това обявиха Пламен Димитров от КНСБ и Димитър Манолов от КТ "Подкрепа".

Според тях протестът на 30 ноември няма за цел да бута правителството, а да покаже на управляващите, че повечето българи не приемат антикризисната мярка с вдигането на пенсионната възраст с една година.

"Това не е реформа в дългосрочен план, а мярка за закрепяне на бюджета", категоричен бе Пламен Димитров.

Тази позиция бе подкрепена и от представителя на Българската стопанска камара Григор Димитров, според който правителството трябва да помисли за цялостни и ефективни промени в осигурителната система.

"Вдигането на възрастта за пенсиониране с 1 година няма да реши проблемите на пенсионната система. Причината е, че има натрупани от години много деформации - сред които правилата за ранното пенсиониране и инвалидното пенсиониране, от което досега са се възползвали 420 хиляди души. Правителството иска само свиване на разходите, а не се говори за откриването на нови работни места и борбата с младежката безработица у нас, която е с 2 пъти по-голяма от тази в ЕС. Вдигането еднократно на пенсионната възраст не решава проблема в дългосрочен план", заяви Григор Димитров.

Според синдикатите правителството трябва да вземе други решения за запълване на бюджета, сред които събиране на плащанията от некоректни длъжници, които към този момент са в размер на 1 млрд. и 100 млн. лева.

"Трябва да се мисли за борба със сивия сектор, увеличение на максималния осигурителен праг и други подобни промени за дългосрочно подобряване на системата", допълни Пламен Димитров.

За БДЖ

"Можехме да ускорим стачката в БДЖ преди изборите, но не го направихме, за да не ни обвинят в спекулации", каза Димитър Манолов.

Той допълни още, че не синдикатите, а управителите на БДЖ ще са виновни за евентуалното затъване на дружеството след стачката, която започва на 24 ноември.

Пламен Димитров от своя страна обяви, че във вторник в КНСБ ще се проведе среща с десетки кметове за това как спрените влакове ще се отразят на хората в населените места.

Не става въпрос за спрените по време на стачните действия влакове, а за тези, които ръководството на БДЖ по принцип орязва", каза Димитров.

Синдикатите бяха категорични, че оставка на социалния министър няма да реши проблемите. Затова пък е нужна оставката на финансовия министър Симеон Дянков, настояха синдикалистите.

Източник: bTV


Още по темата: общо новини по темата: 167
28.03.2024 »
08.03.2024 »
26.01.2024 »
17.12.2023 »
10.12.2023 »
08.12.2023 »
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.11.2011 г.
+2
 
 
Ей българи, ако бяхте единни и задружни като другите европейски нации, нямаше да сте на това дередже. Стачки за цени на горива-пълна тъпотия, стачкува се с автомобили.Ами поне един ден да не се зареждаха горива и не се караха коли.Верен е израза-какъвто народа, такива и управляващите.Д-р Тренчев е много прав-между българите няма солидарност, те стачкуват само на маса, затова и светлина в тунела няма да има скоро. Лошото е, че покрай боклука страдат и много читави хора.
-1
 
 
Като погледнеш града, хората и кмета разбираш, че коментарите срещу правителството немогат да учудят никого! Така е 20 год., винаги космоса е крив!
+1
 
 
незнам защо , но народа ни или е тъп или е мадохист , щом търпи вече 22 години да се подиграват с него европа това европа онова , а заплатите ни от 15 век стига подигравки с този народ само си правят експерименти , да видят до колко , ще издържи то не бе вдигане на ЦЕНИ ВЪЗРАСТ за ПЕНСИЯ ТРУДОВ СТАЖ ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ и какво ли не още , но ако си години наред БЕЗРАБОТЕН и не получаваш нищо , трябва да плащаш здравни осигуровки , нали от някъде трябва да вземеш , за да ги платиш е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА просто нямам думи та да го махнат този дянков дано има някакъв ЕФЕКТ
+1
 
 
Жотев измекярино,подай си оставката.Много усилия положи да влезеш в листата на ГЕРБ.Кого ще поведеш сега на стачка и кой ти има доверие?Жалко за Подкрепа,много жалко!
+2
 
 
Всички трябва да се вдигнем и да го свалим това правителство начело с Борисов -откривателя .
0
 
 
Интересно защо сега се вдигнаха синдикати да протестират, а не подкрепиха протестите за горивата и всички останали които се организираха преди време. Ама понеже сега им бърка в джоба и настана вой и дай да протестираме, че виждаш ли не може така да стане!
+2
 
 
и аз, и аз, и поне един бой да му тръснат..., минимум!
Aнонимен
на 21.11.2011 г.
+4
 
 
Шимон Дянков - Той идва от Световната банда
Aнонимен
на 21.11.2011 г.
+3
 
 
Първо пенсионерите работят и след пенсия защото с 240лв доникъде не стегат. Истината , че най-добрата пенсия е заплатата. ние се противопоставяме едни на други и този недорасляк си прави експерименти с нас. Ние не сме задружни и ще ги стигнем търците на най. Всеки гледа от собствената си канбанария и на другия в канчето. Ами прост народ слаба държава.Тя рибата се вмирисва първо откъм главата. Тези се пъчкаха , че като вземат власта всичко ще оправят , ама олигарсите от една умряла партия им заложихак... капан и тези герберасти се уплетаха като пиле в калчища.Ама и всички сме виновни , че гласувахме за Герб. Вся власт советам.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: