Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ще се наложат ли ограничения на инфлуенсърите?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:41 / 13.06.2023Коментари (0)166
©
Франция е първата държава, която регламентира работата на инфлуенсърите. До 300 000 евро глоба и до 2 години затвор грозят всеки, който си служи с невярна информация, за да рекламира продукти, предаде NOVA.

Адриана е начална учителка. Тя съчетава професията със задълженията си на майка и работата като инфлуенсър. "Идеята беше на моя приятелка. Имах нужда да се изразявам, да говоря и тя тогава ми каза – Ади, защо не станеш инфлуенсър?“, разказа Адриана Първанова.

Тогава започнала да гледа клипове в мрежата, а след това и сама да създава съдържание. Днес последователите ѝ са десетки хиляди. Споделя, че макар и рядко, тя самата рекламира продукти. "Наистина хората, които те харесват, се влияят от това ти какво използваш, така че за мен отговорността е голяма“, разказа още Адриана.

Именно заради отговорността на инфлуенсърите, Франция регламентира дейността им. Париж наложи забрана за реклама на естетичната хирургия, както и на продукти, обработени с фотошоп. Според експертите друг от големите проблеми е свързан със скритата реклама.

"Човекът може да ви каже: Спете на дясната си страна и ще живеете 100 години и аз не откривам тук скрита реклама. Но може и да ви каже всяка вечер пия по едно хапче от еди кое си и ще живея 101 години“, обясни Богомил Николов, Асоциация "Активни потребители".

Има два начина потребителите да се предпазят. "Единият е – не вярвате. А вторият вариант е да има механизми, законова регулация, която да задължава хората да разкриват своите източници на финансиране“, добави Николов.

В очакване да има регламент за работата на инфлуенсърите и у нас, Адриана отправи апел към хората да внимават на кого се доверяват. "Добри примери има. Но има и лошо примери и трябва да бъдем достатъчни критични, за да избираме съдържанието“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Световна черна хроника
Лято 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: