Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус на АМ "Тракия" е задържан
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:09 / 15.08.2022Коментари (0)218
© Нова тв
Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус на АМ "Тракия“ е задържан за 24 часа, съобщиха от полицията на брифинг. По първоначална информация той е пострадал по-леко и вероятно е със счупена ръка. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Най-вероятно днес ще му бъде повдигнато обвинение. 

Първоначалните версии за катастрофата са или грешка на водача, или техническа неизправност. Късно снощи автобусът е бил преместен от мястото на инцидента, движението в района обаче все още не е пуснато заради замърсяване на платното с масло и гориво от автобуса. Очаква се днес да бъде извършен повторен преглед на мястото на катастрофата. 

"Колегите са дошли почти веднага на мястото, на около четвъртата минута. Установено е, че става въпрос за катастрофирал сръбски автобус с 48 сръбски граждани. По неизяснени обстоятелства превозното средство е напуснало пътното платно, навлязло е в пътната канавка, където е станала катастрофата. Към момента имаме информация, че 28 граждани са прегледани в Центъра за спешна медицинска помощ, 14 от тях са настанени за лечение", казаха още от полицията.

"9 от пострадалите са малолетни - между 7 и 12 години, три са непълнолетни - във възрастовата група между 14-17 и двама възрастни. Към момента лекарите установяват травматичните увреждания. Децата, които не са в болница, са преминали през Центъра за медицинска помощ и са пуснати. Те са с пълнолетните придружители на групата. Днес ще бъде уведомена и дирекция "Социално подпомагане" с цел да ни окажат помощ с настаняване на децата, докато родителите им дойдат в България", обясни Надежда Белчева, зам-районен прокурор, предаде Нова телевизия.

Припомняме, че в неделя вечер сръбски автобус с деца катастрофира на АМ "Тракия", в района на Стара Загора. Той е пътувал от "Слънчев бряг" към Белград. Сингълът за инцидента е подаден около 20:30 ч. По неизвестни, за сега, причини, шофьорът се е отклонил от лентата за движение и се е обърнал в канавката. Произшествието е станало на 217-ия  км, в посока София.

Още по темата: общо новини по темата: 30
24.08.2022 »
21.08.2022 »
20.08.2022 »
19.08.2022 »
18.08.2022 »
18.08.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: