Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шампионката от плувния турнир Black Sea Cup дари премията си за болно дете
Автор: Пламена Николова 09:27 / 07.06.2021Коментари (0)372
©
Победителката в 4-ото издание на международния турнир по плуване Black Sea Cup Екатерина Аврамова дари премията си от състезанието за лечението на болно дете. Спортното събитие се проведе на плувен комплекс "Приморски“ във Варна през уикенда. Наградата за нея и за най-добрия при мъжете – Лъчезар Шумков, бе по 3000 лв.

"Участието ми имаше една единствена цел - да спечеля наградния фонд и да помогна на едно младо момче. В разцвета на силите си, Ники и семейството му са изправени пред голяма трудност, а именно борбата с рядка болест, която “изяжда" здравето, усмивката и детството на това момче! Надявам се, че макар и малка, моята помощ ще бъде от полза за Николай Витанов!“, коментира двукратната участничка на олимпиади, която се състезава за турски клуб.

Над 300 състезатели от 30 клуба от България, Турция и Франция се състезаваха за наградния фонд от 16 000 лв. Организитори на проявата са шампионът на България по плуване ПСК "Черно море“ и община Варна.

Втора при жените в генералното класиране, след Аврамова е Жанет Ангелова (СК "Акулите“), следвана от три състезателки на ПСК "Черно море“ - Бояна Кирчева, Калина Николаева и Росина Тодорова. Шампионската петица при силния пол оформиха: Лъчезар Шумков ("Спринт“-София), Владислав Терзиев (ПСК "Черно море“), Дениел Нанков (ПСК "Черно море“), Лорън Франчини (Carros Natation, Франция) и Радостин Кръстев (ПК "Сандански“). Петимата най-добри при двата пола бяха излъчени по системата на FINA.

Най-добър треньор при мъжете е Димитър Виденов, а при дамите – Дейв Хишкок.

Любопитен детайл е, че призьорите бяха наградени лично от мениджъра на номинираната за "Оскар“ БГ актриса Мария Бакалова. Актьорът Юлиан Костов е и национален шампион по плуване с ПСК "Черно море“. Той връчи паричните премии на победителите и специални плакети, а плувците си направиха снимки за спомен с него.

По време на турнира Костов снима рекламно видео за ПСК "Черно море“. Варненецът, който прави успешна кариера като актьор в Меката на киното - Холивуд, подготвя промоционален видеоклип за любимия си клуб. Първите кадри той засне именно по време на турнира на басейн "Приморски“ в родния си град Варна.

Black Sea Cup се проведе по всички правила на FINA, под ръководството на международен сертифициран съдийски състав. Участниците се състезаваха в отворена система, като класирането се осъществи спрямо възрастовите групи и пола.

Най-много медали спечелиха домакините от ПСК "Черно море“ – 34 (15 златни, 12 сребърни и 7 бронзови).

Жанет Ангелова от СК "Акулите“ подобри два национални рекорда за девойки старша възраст. В първия ден тя регистрира постижение на 800 м свободен стил, спирайки хронометрите на 8:53.77 мин. Последва още един рекорд - в дисциплината 400 м свободен стил, където тя финишира с време 4:18.00 мин.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: