Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Седмокласничка е пребита от своя връстничка посред бял ден
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:13 / 30.01.2023Коментари (0)206
© bTV
Седмокласничка от Тръстеник е пребита от своя връстничка посред бял ден, близо до училището "Евлоги Георгиев“ и пред очите на съучениците си. Инцидентът е станал на 25 януари, а зрители на bTV сигнализираха за побоя и изпратиха кадри от него. Побоят става пред публика. Едно от децата снима. Никой не се опитва да ги разтърве. Осмокласничката от Плевен раздава шамари, скубе, блъска, удря по главата и поваля на земята седмокласничката от Тръстеник.  Някой снима, други подвикват, често се чува думата "бой“, както и нецензурни обръщения. Двете момичета не са от едно училище, дори не са от един град. Преди дни осмокласничката идва с подкрепление от Плевен. А грозната сцена се разиграва по обяд край училище в Тръстеник, чиито възпитаници в този момент са в междучасие.

"Свършвайки петия час, излизах от училище, срещнах наша ученичка, която плачеше точно тук, на входа на училището, попитах я защо плачеш, а тя каза, че са я набили“, разказва Татяна Георгиева, която е преподавател в училището.

Полицията е уведомена и реагира незабавно. Почти веднага след боя обяснения дават и двете страни в присъствие на психолог.

"Нейното обяснение беше, че нашата ученичка е поддържала някакъв контакт с приятеля ѝ. Тя вижда тези чатове, каквото са си разменяли като информация, и решава, че ще дойде да се саморазправя“, разказва училищният психолог Гергана Костова.

След боя седмокласничката е освидетелствана от съдебен лекар. "Устата ѝ беше сцепена, рамото ѝ беше охлузено“, казва майката на битото момиче.

И майката на пострадалото момиче чува идентичен отговор за причината на побоя от агресивната осмокласничка от Плевен.

"И ги питам какво искате, момичето ми отговаря "Тя защо се занимава с моето гадже". Дъщеря ми изобщо не го познава това момче - освен от социалните мрежи. Той я е последвал, тя му е приела поканата. Момчето е помолило дъщеря ми за поздрав и тя му е пратила поздрав - някаква песен“, казва още майката.

Бащата на пострадалото дете също е в шок. "Това, за едно момче да се бият две момичета - не е нормално. Разбирам две момчета да се бият за едно момиче, но две момичета за момче – при това те не се познават“, казва той.

В местното училище също нямат обяснение. Казват, че въпреки непрекъснатите разговори с децата разрешаването  на конфликти чрез агресия не е изключение.

"Другите ученици, които са набили нашето момиче, не са наши ученици, не живеят в Тръстеник и не учат в нашето училище. Ако има някаква заплаха, трябва да потърсят, ако са вкъщи, родител, който е най-близо, ако се притесняват там нещо, да дойдат в училище, да ни потърсят, никой не връщаме, винаги разговаряме“, обяснява и Валентина Велкова, директор на СУ "Евлоги Георгиев“ в Тръстеник.

Недоумяват и защо вместо да спрат насилието, децата го заснемат и тиражират.

"Да, те са заснели видеото, за да удостоверят, че има насилие, без да си дават сметка, че по този начин ученичката ще бъде злепоставена и подложена на подигравки след това, а как си обяснявате, че не искат да помогнат, да ги разтърват, с нежелание да имат участие, да носят отговорност“, обяснява Гергана Костова.

Пострадалата ходи на училище, но е под стрес. "Стресирана е, страх я е даже да ходи на училище. Цял ден я пазя пред,  вместо да съм на работа, аз пазя дъщеря си“, казва бащата на пострадалото момиче.

Осмокласничката, проявила насилие, учи в плевенска гимназия. И до момента нейни познати и симпатизанти продължават да изпращат заплахи и закани към пострадалата. "Че ще дойдат другата седмица, по-другата, да я пребиват, нека дойдат“, казва бащата.

Потърпевшотопот семейство възнамерява да заведе дело за побоя. За случая е уведомена и Агенцията за закрила на детето. С двете страни ще работят психолози.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: