Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Самуил има нужда от средства, за да учи в един от най-елитните аеронавтични университети в света
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:53 / 23.06.2023Коментари (0)227
© Facebook
Както повечето от вас знаят, погледът, мечтите и целите ми винаги са били насочени нагоре към звездите. Да съм част от прехода на човека от Земята към Космоса е моя детска мечта, която само съм подхранвал през годините. Това пише в личния си Facebook профил Самуил Николов. Той има мечтае успешно да изстрля ракета в космоса. За да сбъдне мечтата си той има нужда от средства за обучението си. Ето цялата публикация на Самуил:

Тези, които ме познават добре, знаят, че през последните 2-3 години получих много ценен опит в колаборациите ми с NASA, SpaceX и Международната Космическа Станция, и реших каква роля бих искал да заема в изследването на други светове. Най-голямата ми мечта, за която вече съм предприел първите ми стъпки, е успешно да изстрелям ракета в открития космос, а защо не и с български екипаж!

Всички знания, които съм придобил от първия ми документален филм за Космоса и целия труд, който съм положил от първия ми учебен час, кулминираха с прием в един от най-елитните аеронавтични университети в света - Embry-Riddle Aeronautical University, специалност "Космически операции“.

Университета има изключително строга политика за отпускане на стипендии на чужденци, като често изобщо не отпускат такава. Въпреки това, те ще покриват близо 1/3 от таксата за обучението ми всяка година, която е 65,000 долара годишно.

Това е най-високата стипендия отпускана за чужденец в историята на университета, което ме обнадеждава, че специалистите там са видели потенциал в развитието и идеите ми.

Заедно с Подкрепи.бг създадохме страница и кампания, в която може да прочетете за постиженията ми до момента, които изиграха ключова роля в приема ми и отпуснатата стипендия, а също така оформиха възгледите ми относно ролята ми във възраждането на забравената Българска Космическа Агенция. Важно е да се отбележи, че Подкрепи.бг не удържат никаква комисиона от даренията.



Засега даренията, които съм получил на личната си сметка от компании, както и такива през дарителски платформи, са в размер близо 16,000 лева, което събрано със стипендията ми означава, че ми остават да събера още около 66,000 лв. до 20-ти юли, когато най-късно трябва да кандидатствам за виза и да покажа, че имам събрана цялата сума.

Който има желание да ме подкрепи може да го направи от тук - https://podkrepi.bg/campaigns/samuil-nikolov-embry-riddle

P.S. Ще съм благодарен да споделите публикацията с ваши приятели или колеги, които биха могли да проявят интерес да ме подкрепят по пътя ми.

Благодаря от сърце на всеки, който отделя част от времето и средствата си, за да ми помогне да сбъдна мечтата си!

Ad astra!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: