Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сакскобургготски за рокада "Бокова-Георгиева": Абсурд и резил
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:10 / 19.09.2016Коментари (3)397
©
Би било абсолютен абсурд и резил за България, ако бъде сменена кандидатурата на страната ни за поста генерален секретар на ООН. Това коментира бившият премиер Симеон Сакскобургготски пред журналисти по време на кръгла маса в двореца "Врана".

Припомняме, през последните седмици усилено се говори, че нашата страна ще номинира еврокомисаря Кристалина Георгиева за сметка на подкрепяната до момента Ирина Бокова.

"Наблюдавайки опита, който имам в международните кръгове и политика на всяка цена трябва да се подкрепи един кандидат и то от началото до успешния момент. Мисля, че е голяма грешка да се дават разнопосочни сигнали, но да се надяваме, че това няма да навреди на тази кандидатура", каза Сакскобургготски, цитиран от БТА.

Според него шансовете на Ирина Бокова са сериозни: "Ще я оценяват, познават я два мандата в ЮНЕСКО и то успешно, плюс уменията й - езици и друго, мисля че шансовете са наистина. Пък и дама, което може би също е модно и важно".

В коментар на казаното от премиера Бойко Борисов, че правителството ще подкрепя Бокова поне до 26 септември, когато тя трябва да е сред първите двама кандидати и допускането на възможността за нейна смяна, Симеон Сакскобургготски каза, че тогава трябва да се обърнем към това кой ще носи отговорността след като се провали една уникална възможност.

"Аз съм го казвал вече - може да се случи такова съчетание на обстоятелствата може би веднъж през хиляда години. Така че би било много тъжно, ако ние самите се провалим", подчерта той.

На въпрос дали е готово българското общество за президент от турски произход Сакскобургготски каза, че като се "завърти" подобна идея е интересно, понеже показва, че нямаме специални предразсъдъци или предубеждения, което, пред други страни, е много положително.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.09.2016 г.
0
 
 
Не ми е мъчно за този народ неее!!! То прост до прост, злобен до злобен, но всички с експертни мнения ха-ха-ха. Не от България, а от "българите" бягаме от тази страна!
Aнонимен
на 19.09.2016 г.
0
 
 
Ех, агент Сергей, излезе на светло най- накрая агентът на КГБ!
+1
 
 
Понеже ти си авторитет и набута в политиката разни келеши и боклуци,рожби на ДС,понеже дойде да си вземеш горите и дворците и разпродаде ЕРП,-тата, и какво ли не друг...Да ти кажа Монка...Много ще ти повярват на изкуфялата преценка,че ония дето те домъкнаха ,са и зад Иринка. Провала на Бокова си е провал за ВАС,не е за мен или България. ако си изберете КУЦ кон,проблема си е ВАШ!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: