Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
СГП привлече 2 лица като обвиняеми след специализирана операция на ГДБОП
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:47 / 03.06.2022Коментари (0)283
©
Днес, 03.06.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност  Б. Д. и П. С. за престъпление по чл. 278а, ал. 1, пр. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК и определи на всеки от тях мярка за неотклонение "парична гаранция“, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Досъдебното производство е започнато на 02.06.2022 г. от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност“ - МВР (ГДБОП) със съставянето на протокола за първо действие по разследването и се води под ръководството и надзора на СГП.  

Двамата обвиняеми са били задържани при специализирана полицейска операция на ГДБОП в момент на продажба на монети в град София. Чрез експертна справка е установено, че монетите са римски и византийски с висока научна и художествена стойност. В условията на неотложност са извършени 12 бр. обиски и претърсвания на територията на Стара Загора, Пловдив, Харманли, Симеоновград и София. Намерени са още вещи и предмети с външни белези на културно-исторически ценности, които предстои да бъдат изследвани, както и металотърсачи и други предмети.

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването, наблюдаващият прокурор е счел, че има достатъчно доказателства за привличане на Б. Д. и П. С. като обвиняеми. На този етап има обосновано предположение за това, че двамата в съучастие са предлагали за отчуждаване културни ценности, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния установен в закона ред. Разследването по случая продължава.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: