Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
С пърформанс "Застани до мен" на входа на Морската градина ще отбележат Дни на способностите във Варна
Автор: Пламена Николова 10:48 / 26.05.2021Коментари (1)544
©
С пърформанс “Застани до мен" на входа на Морската градина от Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения ще отбележат на 28 май, събота, Дни на способностите във Варна. В 16:00 ч. всеки ще може да разбере повече за петицията и да я подкрепи, съобщиха за Varna24.bg от Български център за нестопанско право. 

"Знаете ли, че днес на хиляди хора с интелектуални и психични затруднения в България не се позволява да участват активно в обществото и правата им са в ръцете на някой друг?

Тези хора са поставени под запрещение. Не им се разрешава да работят, да сключват брак, да упражняват правото си на вот, да разполагат със своите лични средства, да избират къде да живеят. Всичко това се решава вместо тях.

Време е това да се промени!

Повече от 8 години водим борбата за отмяна на запрещението и въвеждането на система от мерки за подкрепа и защита на хората с интелектуални и психично-здравни затруднения. Тази борба се води от хората с увреждания – които сами се застъпват за правата си, заедно с родители, близки, професионалистите и организациите, които ги подкрепяме.

Станете част от нас. Подкрепете искането ни за справедлив и достоен живот за хората с увреждания. Присъединете се към Дни на способностите - серия от градски инициативи из цяла България, посветени на борбата за справедлив и достоен живот за хората с увреждания.

Кампанията за премахване на запрещението и въвеждане на подкрепеното вземане на решение в България се реализира от Български център за нестопанско право (БЦНП) и Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения (БАЛИЗ) и всички въвлечени самозастъпници и организации на и в подкрепа на хората с увреждания.

Днес, на десетки хиляди хора с интелектуални затруднения и психично-здравни проблеми не се позволява да участват в обществото. Не им е разрешено да работят, да се женят, да гласуват, да имат достъп до средства, да са свободни. Всичко се решава вместо тях. Това се нарича запрещение. 

29 май е част от поредицата Дни на способностите 2021, които се случват в 17 града в страната – част от кампанията Родени готови. Кампанията цели събиране на подписи в онлайн петицията за отмяна на запрещението. 27 човека с интелектуални затруднения застават с лицата и мечтите си начело на борбата за достоен и равноправен живот за хората като тях – хора, които имат таланти и мечти и които имат нужда от подкрепа, за да живеят пълноценно. Кампанията се реализира от Български център за нестопанско право и Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения, заедно с всички въвлечени организации на и за хора с увреждания. 

Подпишете петицията за отмяна на запрещението на https://bit.ly/3fNhcpt", призовават организаторите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.05.2021 г.
0
 
 
Инициатива, важна за бъдещето на хората, поставени под запрещение! Поздравления!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: