
ЗАРЕЖДАНЕ...
Ръженият и пълнозърнестият хляб вече ще се правят по стандарт | ||||||
| ||||||
Очаква се изпълнителният директор на БАБХ да ги одобри. Досега утвърден стандарт “България" има за белия, типовия и хляба “Добруджа". Новите стандарти ще влязат в сила от началото на следващата година. Очаква се оттогава родните хлебопроизводители да започнат производство на трите вида хляб по новите стандарти и те да се появят в магазина. Хлябовете, които носят печата стандарт “България", трябва да отговарят на точно определени изисквания. Те не съдържат никакви консерванти и добавки. Техните рецептури са прости – съдържат брашно, квас или мая, щипка сол за стабилизатор на химичните процеси и вода. Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите са собственици на марката. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg