Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Русия наблюдава корабите на НАТО в Черно море
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:37 / 08.03.2015Коментари (8)254
© Impact Press Group
Корабите на НАТО са наблюдавани активно от руски самолети и кораби в Черно море. Поведението и на двете страни е било съгласно международното право, обяви пред bTV командирът на военноморската група на Алианса контраадмирал Брад Уилямсън.

По повод изявленията на Москва, че учението застрашава мира в Украйна, контраадмиралът подчерта: "Тъжно е, че се чуват коментари, защото (учението - б.р.) беше планирано през 2014 г. и е част на нашите ротационни тренировки". По думите му такива вече са провеждани в Средиземно море.

Уилямсън допълни, че бойните съдове са влезели на 3 и 4 март и ще напуснат след 21 дни, както се изисква според конвенцията от Монтрьо.

Той призна, че са видели руски морски съдове, като те са спазвали същото поведение в международни води. Забелязани са и самолети: "Екипажът е трениран да действа според международните норми. Всички действия на руски самолети бяха според конвенцията".

По думите на Уилямсън, моряците са добре подготвени и не са се изплашили от машините, определени като фронтови бомбардировачи Су-24.

Преди година пропагандата на Кремъл активно раздуха прелитането на такава машина над американския есминец "Доналд Кук", като, според проправителствените медии, моряците подавали рапорти за напускане след срещата.

Какво представляват тренировките?

Брад Уилямсън посочи, че командва общо 1400 души и след тренировките с турските ВМС, сега предстоят занятия с българските и румънските.

"Това е важно време за НАТО и сме тук да насърчаваме стабилността и сигурността", каза той.

"Част от тренировката ще има елементи за проверка на комуникациите и обмен на данни, няма никаква връзка с изграждането на център на НАТО тук . Ще има и елементи за маневриране", обясни командващият.

По думите му корабите ще действат в неопосредствана близост един до друг, ще се отработват и операции с хеликоптери: "Каквито и подготовки да имаме, те атрофират, ако не се провеждат (учения - б.р.) редовно на ротационен принцип.

"Фрегата "Дръзки" ще вземе участие и това дава възможност да се натренира екипажа, целта е във всеки момент корабът да е готов за съвместните отговорности с алианса", посочи комодор Малин Чупеков.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Те затова са тук. За да бъдат видяни. Да се знае, че селото не е без кучета.
+3
 
 
Самите американци признаха какво се е случило с кораба им на 10 април 2014 гд. този се прави на ухапан.
Aнонимен
на 08.03.2015 г.
-5
 
 
Русия да си гледат руските цървули в Крим и Севастопол- явно се изпускат в гащите от нашата фрегата/на 20 г.- руска изработка/и от 1 турски танкер и 2 щатски канонерки - лошо нещо е страха
+7
 
 
Ами нормално е да бъдат наблюдавани. Щом се смятат за потенциален противник в бойна обстановка, ще си ги наблюдават и ще ги изучават.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: