Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румен Радев: Малкият и среден бизнес са гръбнакът на нашата икономика
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:51 / 05.03.2020Коментари (0)825
©
Малкият и среден бизнес е гръбнакът на нашата икономика и дава реални инструменти за повишаване на стандарта и качеството на живот. Необходими са плодотворни условия, за да може той да разгърне своя потенциал и за да бъде оперативен и конкурентоспособен. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по връчването на годишните награди "Златна мартеница“ за принос към българския бизнес.

Държавният глава посочи, че при високата динамиката и изострената конкуренция в световен мащаб, успех ще постигнат бизнес начинания, които развиват конкурентоспособност, човешкия капитал, високо качество и успяват да се адаптират към промените. "Именно малкият и среден бизнес е оперативен и гъвкав, той може да поема риск и да използва всяка възможност, така че максимално да е възползва от особеностите на пазара“, допълни президентът.

По думите на Румен Радев, за да постигнат по-добри резултати, малките и средни предприятия се нуждаят от прозрачна и предвидима нормативна среда, равни условия с големите компании, много по-улеснени, бързи процедури за разкриване на бизнес.

"Администрацията и институциите трябва да бъдат партньори на малкия и среден бизнес, а не преграда пред развитието му“, заяви Румен Радев.

Държавният глава заяви подкрепата на президентската институция за решаване на проблемите на бизнеса. Той посочи, че както и досега, на форумите, организирани при двустранни посещения у нас и в чужбина, ще бъдат канени за участие представители на родния бизнес.

Президентът Радев връчи годишна награда "Златна мартеница“ на "БАРД 90“ за успешен български земеделски производител. Отличие връчи и вицепрезидентът Илияна Йотова –  на наложила се на винения пазар в България компания "Сийуайнс“.

Организатор на "Златна мартеница“ е сдружението "Произведено в България – Съюз на малкия и среден бизнес". Отличията за българските производители бяха връчени за 26-а поредна година.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: