Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румен Петков: Енергийната ни сигурност зависи от арогантните действия на САЩ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:02 / 29.01.2022Коментари (0)377
©
Въпросът за енергийната сигурност на Европа се удря от Съединените щати и безумните санкции, които те налагат по Северен поток и спирането на Южен поток, заяви пред медиите председателят на АБВ Румен Петков, съобщават от пресцентъра на партията.

"Сега е моментът България да каже още веднъж, че е готова да изгради Южен поток, за да бъдем гарантът за газовата сигурност на нашия регион. Енергийната ни сигурност зависи от арогантните действия на САЩ“, категоричен е Петков.

Припомняме, че днес бе свикана пресконференция, на която лидерът на АБВ представи официален документ от ЕК, изобличаващ лъжите на правителството в газовия сектор. Ето и пълния текст на изявлението:

Става въпрос за извадка от директива и фиш към нея от 19 ноември 2021 година. Във въпросния документ са разписани сроковете за въвеждане в експлоатация на газовата връзка Комотини-Стара Загора, като параметрите на времевия порядък са подадени от българска страна. Петков припомни, че въпросния проект започна през 2009 година, деформиран фундаментално и корумпиран от правителствата на Бойко Борисов.

"Двете последни служебни правителства, както и настоящото правителство, хвърлиха огромни усилия да убедят обществото, че проектът ще бъде завършен на 31 декември 2021 година и въведен в експлоатация на 1 юли следващата година. Няма такъв случай в световната история, в който процесът на въвеждане в експлоатация да е шест месеца. Никой не отговори какви са технологичните причини за това“.

В горепосочения документ разписаният срок за въвеждане в експлоатация на газовата връзка октомври месец 2023 година, обясни председателят на АБВ.

"Това означава, че или министър-председателят Кирил Петков е тежко заблуден, или той тежко ни заблуждава. И когато ние говорим години наред, че ръководството на ICGB гарантира провала на проекта и невъзможността да получаваме азерски газ, никой не обръща внимание“.

Румен Петков допуска, че някой от българска страна, вероятно ръководството на ICGB, е съобщило в ЕК различни срокове от тези, които са представени пред българското общество.

"Който и да поеме ръководството на "Булгаргаз“ от днес, той няма отговор на два въпроса – на коя точка иска газ на 1 юли от азерска страна и как този газ влиза в България, на коя дата. Значи има мотивирани хора във всички власти, които не се смущават от тези неща“.

2 млн. евро са загубите на ден за държавата ни от това, че не получава азерски газ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: