Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румен Христов: Аз мечтая за истинска средна класа в България и няма да се откажа да работя в тази посока
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:05 / 07.12.2022Коментари (0)318
©
Аз мечтая за истинска средна класа в България и няма да се откажа да работя в тази посока. Това каза проф. Румен Христов, председател на СДС.

"Основната вина е в тези, които разцепиха Съюза на демократичните сили, напуснаха го и създадоха собствени формации. Аз се сещам поне за десетина знакови имена от СДС, които през годините напуснаха Съюза. Тук дебело искам да подчертая, че самата партия никога не е гонила никого", изтъкна той.

По думите му е било грешка, че не са приели закона за лустрацията и, че декомунизацията не се е случила. Според него няма невинни относно разцеплението на СДС, защото партията е можела да бъде стабилна, единна формация и днес, която да отстоява демократичните принципи.

"Правени са опити за събиране на демократичната общност или поне тези, които произлязоха от нас - имам предвид "Демократи за силна България". Ние сме били заедно в синя коалиция, в Реформаторски блок. В самият Реформаторски блок отново се разделихме и 44-ият парламент беше единственият, в който СДС не участва. Разделението продължи през годините и опитите за събиране на така наречената автентична десница все не се случваха в този вид, в който трябваше да се случат", обясни Христов.

Той определи "Продължаваме промяната" като преходна партия. Председателят на СДС пожела на всички новопоявили се партии да имат същото дълголетие като Съюза. Той обърна внимание, че са свършили най-важните неща и са променили България, но това, което не са успели да свършат е българите да са европейски граждани с европейски доходи.

"Ние имахме желание да създадем средна класа. Ето това е нещото, за което съжалявам и ме боли - стандартът на живот на българите и създаването на една стабилна средна класа. Защото икономически независимият човек е политически независим. Той е моторът на обществото и икономиката. Аз мечтая за истинска средна класа в България и няма да се откажа да работя в тази посока заедно с всички колеги на СДС", заяви Христов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Грипна епидемия обхвана страната
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: