Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румен Гечев: ГЕРБ няма да може да състави правителство
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:42 / 05.12.2022Коментари (0)236
©
"Първата партия – ГЕРБ, няма да може да състави правителство и се оказахме прави.Ние го казахме отдавна - още във вечерта след изборите, че ГЕРБ няма да срещне парламентарна подкрепа за съставяне на правителство" това каза Румен Гечев от БСП, цитиран от NOVA.

Той добави: "По-голямата част от българския народ иска правителство. Правителство трябва да бъде направено – най-вероятно с третия мандат, но не и на всяка цена".

Проф.Гечев  изрази мнение и по темата за хартиените бюлетини:

"Даваме право на избор на хората как да гласуват. Ако се съмняват в машината, могат да гласуват с хартия. Ако се съмняват в хартията, да гласуват с машина".

Той уточни, че хартията, която ще излиза от машината при гласуване, ще е със защита от БНБ, каквато има и хартиената бюлетина.

"Аз съм изумен от някои колеги, които говорят за някаква "хартиена коалиция". Това е коалиция "Европейски съюз" – така гласуват в целия Европейски съюз, така ще гласуваме и ние", добави той.

По темата за ветото на Нидерландия за влизането на България в Шенген, Гечев счита че  зад решението да откажат на България да влезе в Шенген, стоят други държави. Той посочи, че България е изпълнила техническите условия и определи решението като несправедливо и цинично.

"По данни на Евростат страните, които са с най-много бежанци, са Германия, Италия, Франция и Испания. Очевидно, че има пробив и на българските граници, но сравнено с тях, това е капка в морето. Същите страни, които напълниха Европа с няколко милиона мигранти казват: "Защо 300 души са преминали границата ни?" 207 хил. души са влезли в ЕС, откъде, през България ли? Защо тези страни не се изключат от Шенген?", попита Гечев.

"Причината е съвършено друга и тя е много сложна, но вината е основно българска. Българският политически елит имат робско поведение. Част от политическия елит продава българските интереси. Когато звъннат от Брюксел или Вашингтон, те стоят прави и ги е страх да седнат след края на разговора", каза проф. Гечев.

"Европейският съюз казва, че продукти, които са произведени в България, могат да бъдат изнасяни, но се намират "българи", които казват: "Не искаме да изнасяме, искаме бензинът да ни стане два пъти по-скъп". Хората, които твърдят, че не трябва да се възползваме на дерогациите на ЕС, а трябва да се самообесим, са антибългари", каза социалистът във връзка с износа на петрол от "Лукойл Нефтохим".

Той прогнозира, че ако следваме дерогациите, приети от ЕК, няма да има проблем с цената на горивата. Ако обаче следваме препоръките на "антибългарските ястреби" – ще има значително повишение на тази цена.

"Нефтохим" не е руски, това е българска фирма, която произвежда в България. Нека гледаме българския интерес", каза в заключение проф. Румен Гечев

Още по темата: общо новини по темата: 731
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: