Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Рождените имена на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо и Марийка!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:57 / 24.12.2018Коментари (5)1708
©
Ветко и Маринела Арабаджиеви отбелязват най-много празници на свобода, макар и да ги издирват с червена бюлетина в "Интерпол". Хотелиерите ще посрещнат Рождество Христово на свобода, защото още не са се предали и не са арестувани. Въпреки че празникът е християнски, те вероятно са в държава с друго вероизповедание, твърдят техни приближени. Тайланд е една от възможните дестинации, където се крият Ветко и съпругата му. Няколко пъти през последните години те са пътували до азиатската държава точно за най-светлия християнски празник.

През 2014 г. например, докато били на воаяж там, в България беше задържана лимузината им "Ролс-Ройс". Колата била открадната от имението на Ветко Арабаджиев на Френската Ривиера през 2011 г. 3 г. по-късно българин е хванат при опит да влезе с нея у нас. Днес семейството вече няма лимузини, защото те бяха откарани на паркинга на жандармерията при акцията в хотела им през септември.

Друга възможна дестинация, където Ветко и Маринела ще посрещнат Коледа, е държава в Африка, където са отсядали и друг път, твърдят от обкръжението им. Там също е топло, както и в Тайланд, и населението няма традиции в православието. Коледа обаче не е единственият празник, който семейството ще празнува на свобода. На 19 декември Маринела Арабаджиева навърши 51 г., но без да кани гости, защото е в изгнание. Ден по-рано като подарък за празника "Интерпол" публикува и снимката ѝ в сайта си. Там тя е изписана като Маринела, а не с рожденото си име Марийка, защото го е сменила чрез съда. Мъжът ѝ обаче е обявен за издирване с името си по документи, което е Вълчо.

Най-вероятно Арабаджиеви ще посрещнат и Нова година в екзотичното си странство. На 9 януари рожден ден има Ветко Арабаджиев. Тогава бизнесменът, обвинен за укриване на данъци и пране на пари, ще навърши 63 г. На същата дата обаче синът му Вълчо също има рожден ден, а той е единственият член на фамилията, който е заключен в ареста от септември насам. Той ще навърши 22 г. в килията, която обитава вече близо 4 месеца. Младежът е един от ВИП арестантите, които ще посрещнат Рождество Христово зад решетките.

За разлика от Арабаджиеви бившите им съдружници и приятели семейство Баневи ще посрещнат Коледа на топло в ареста, а не в топлите страни. Те бяха арестувани във Франция, а от три седмици са у нас. Докараха ги в България точно на имения ден на Николай Банев и оттогава съдът отказва да ги пусне на свобода. Приватизатор номер 1 и съпругата му са обвинени в пране на пари, присвояване от приватизирани заводи и укриване на данъци.

Зад решетките също може да се празнува Коледа (виж 3-а стр.), но не в лукса на собственото имение в полите на Витоша. Алкохолният бос Миню Стайков също ще посрещне Рождество Христово в ареста. Той е на топло от 5 септември заради обвинение за производство на нелегални цигари в Карнобат. Коледа не е единственият празник, който Стайков ще отбележи зад решетките. На 11 ноември той навърши 57 г. в килията, където е настанен. За разлика от него на свобода е синът му Стайко, който е обвинен задочно като член на престъпната група на баща си.

29-годишният мъж се издирва с червена бюлетина на Интерпол за втори път и продължава да се крие. Първият беше в края на 2012 г., когато го търсиха за данъчни престъпления, но тогава делото му се размина. Посрещна Коледа на свобода и се предаде през февруари 2013 г. Не е изключено това да се повтори и сега. Със сигурност обаче на Коледа и Нова година Стайкови ще бъдат на 3 места - Миню Стайков в ареста, Стайко в неизвестност и съпругата му Рени - вкъщи, защото срещу нея няма повдигнати обвинения. Разделено на 3 места за големия празник и за Нова година остава и семейството на Бирмите.

Най-малкият от пернишката фамилия, обвинен за 4 фабрики за нелегални цигари, е Жоро Бирмата. Той се издирва с червена бюлетина от Интерпол. Брат му Антон се предаде пръв и все още е в ареста. Бащата Евлоги също се яви след няколко месеца, но го пуснаха на свобода с парична гаранция от 50 хил. лв. и на Коледа ще бъде вкъщи или в ресторант “Кошарите", който купи преди 2 г. от Коко Динев. Така тримата мъже от фамилията няма да могат да вдигнат наздравица заедно нито за Коледа, нито за Нова година.

Най-заплетено е положението на бившата кметица на район “Младост" в София Десислава Иванчева, въпреки че тя не се вписва в профила на фамилиите по-горе. Иванчева е освободена под домашен арест от първата инстанция след 8 месеца на топло. Всъщност това устойчиво словосъчетание е доста различно от реалния живот - в ареста е доста студено, пише "24 часа". Парното бе пуснато след жалба на малкия Арабаджиев, че му е студено, и му бе позволено да внесе термобельо и шапка. Втората инстанция ще се произнесе след Коледа, така че със сигурност ще може да се радва на семейния уют в квартала, който управляваше, преди да я арестуват с пачките в служебната кола.

Още по темата: общо новини по темата: 79
05.12.2021 »
18.08.2021 »
27.07.2021 »
06.06.2021 »
03.04.2021 »
15.03.2021 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 25.12.2018 г.
0
 
 
Тъкмо ще си починат от досадни роднини. Алхамбрата на врата на Маринелка ( втора свика, дясно) не й е помогнала с късмет. Случаят на софийската кметица е срам за нацията ни. Жената е невинна! Гнусно натопена за нечии строителни мераци.
0
 
 
Съгласен съм с коментара на "анонимен". И аз това знам от един мой познат и колега- истинското име на крадеца и селски тарикат-Ветко Арабаджиев не е нито Ветко, нито Вълчо, а Вътю!
Aнонимен
на 24.12.2018 г.
+1
 
 
Никакъв Ветко , никакъв Вълчо !!! Човечецът си е просто ВЪТЮ!!!
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
0
 
 
Аз мислех , че сте се върнат за тези двамата от Асеновград .
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Строежът на АМ "Хемус"
Първа лига сезон 2023/24
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: