Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Росен Карадимов: Големият сблъсък за управлението на страната е между ГЕРБ и БСП
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:48 / 02.02.2021Коментари (0)470
©
"Неправилно би било БСП в момента да прави каквото и да е по отношение на президентските избори при положение, че има много ясно фиксирана цел - спечелването на парламентарните. Освен това резултатът от парламентарните избори до голяма степен ще повлияе на президентските - те са функция на парламентарните". Това каза политическият анализатор Росен Карадимов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той припомни, че Корнелия Нинова много ясно е заявила, че въпросът с президентските избори ще се решава след парламентарните.

"През последните три години президентската институция беше силно опозиционна на статуквото и на управлението. Тя привлече голяма обществена енергия и въпреки това нищо не се промени. Това е така, защото България е парламентарна република. Президентът има голяма символна власт, но когато се говори за смяна на модела, това е възможно единствено през парламентарно мнозинство и излъченото от него правителство. Затова обществената енергия сега би трябвало да е насочена към това кой какво предлага като програми и да видим ситуацията след парламентарните избори - ще има ли потенциал за смяна на модела и дали ще  има мнозинство, което да излъчи изпълнителна власт и тя да го реализира. Вторачването в момента в президентските избори отнема вниманието от това", анализира Карадимов.

 Според него в момента има една опозиционна партия, която е показала принципна опозиционност, показала е, че може да управлява страната и е направила вътрешноорганизационна реформа из основи и това е БСП.

"Големият сблъсък, който ще определи мнозинствата в бъдещия парламент и управлението на страната е "ГЕРБ-БСП“ и "Борисов-Нинова“. Всички други са едни аксесоари на тези избори. Наивно би било да се смята, че президентът би играл с аксесоари", категоричен е Росен Карадимов.

В отговор на въпрос за ролята на Слави Трифонов на тези избори, Карадимов припомни, че винаги по времето на криза се е появявал нов играч, който е влизал в ролята на спасител. "Никога обаче не сме имали толкова ясна алтернативност в парламента. Пет години БСП не предприе нито едно безпринципно действие и нямаше нито един факт, който можеше да бъде възприет като колаборация. Много ясно се начертаха разграничителните линии и стана ясно, че единствено БСП има капацитет да бъде алтернатива", посочи той.

"Хората ще търсят промяна, но ще търсят и предсказуемост и визия. Тази емоция, която беше характерна за прехода - да се наказват политици като се даде доверие на нещо непознато - ще бъде поохладена покрай ковид кризата", прогнозира Росен Карадимов.

Още по темата: общо новини по темата: 225
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
19.01.2022 »
19.01.2022 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: